26 Січня 2018
Новини

26 січня: кого привітати з днем ангела

26 січня: кого привітати з днем ангела

Цього дня відзначають іменини Яків та Петро.

Як ім’я вплинуло на формування характеру нинішніх іменинників та яка доля чекає на «винуватців свята»?

ЯКІВ

Це біблійне ім’я, за біблійними переказами Яків був близнюком Ісава і народився слідом за ним, тримаючись за п’яту свого старшого брата. Яків відзначається у всіх авраамічних релігіях: в іудаїзмі, християнстві та ісламі. У західних мовах використовують дві форми імені Яків (Jacobus і Jacomus), які дали родинні імена. В Англії – Джеймс і Джейкоб, в Італії – Джакомо і Джакоббе. Якуб, Яго, Жакоб, Жако, Хакобо, Жак, Хайме, Акоп – це все аналоги ім’я Яків. А відвідповідних чоловічих імен з’явилися і жіночі варіанти імені – Жаклін, Жакез, Жакоб, Якоба, Якобінія. У православних особливо шануються апостоли Яків Зеведеїв (Яків Старший) і Яків Праведний. Для імені Яків (Яків) будуть вказані православні іменини, католицькі іменини можна подивитися у імені Джеймс.

Маленький Яків зростає дуже непосидючою дитиною. Уже в дорослому віці характер Якова можна назвати важким, хоча цей чоловік має неабиякий розум, розважливий і вміє передбачати події. За своїм темпераментом це яскраво виражений холерик, він хитрий і володіє даром переконання. Самого його переконати практично неможливо, він довіряє тільки незаперечним аргументам. Але навіть якщо і визнає вашу правоту, то не скаже про це. Зимові представники відрізняються особливо вибуховим і неврівноваженим характером. Осінній Яків схильний займатися підприємництвом або комерцією, так як виявляє хитрість, передбачливість і ставить гроші на перше місце. Літні чоловіки відрізняються веселою вдачею, чуйністю, добротою і енергійністю. Незважаючи на їхні спокій і врівноваженість, їх теж можна вивести із себе. Весняний Яків також веселий, володіє хорошим почуттям гумору, приємний у спілкуванні й амбітний. У виборі професії Яків завжди довіряє тільки своєму рішенню і не любить вислуховувати чужі поради. Він може швидко зорієнтуватися в будь-якій ситуації і зробити правильний вибір. Завжди намагається вибрати професію, де потрібно швидко реагувати в складних ситуаціях, наприклад, може стати політиком, льотчиком або спортсменом. Головне для нього в роботі – це відсутність одноманітності. Він дуже рухливий і легко до всього пристосовується, в своїх оцінках в основному завжди об’єктивний і володіє хорошою інтуїцією. Таким чоловікам долею накреслено здійснювати щось важливе і значне. По службових сходах він просувається нерівномірно, його чекають злети і падіння. Для досягнення своєї мети Яків готовий майже на все, іноді він вміло використовує для цього інших людей. При цьому це досить принципова людина, він цінує дружбу і почуття єдності на роботі, не терпить зради і некрасивих учинків. Яків завжди відданий справі, але вимагає того ж від інших. У сімейному житті Яків непередбачуваний і іноді може посіяти паніку в колі своїх домочадців. Причина цього полягає в його потребі в сильних переживаннях, і це часто завдає багато клопоту. Його не можна не любити, так як це впевнений в собі чоловік, гостинний, уважний і тактовний господар. Свою сім’ю Яків дуже береже і любить, вона для нього є єдиним місцем відпочинку. Це дуже інтелігентний чоловік, тому з ним завжди цікаво. Іноді може проявляти деспотизм і впертість, що ускладнює спілкування з ним. У спілкуванні Яків буває зайво категоричним, і це може часом доходити до крайнощів. Він має схильність засуджувати людей, якщо їхня поведінка не збігається з його уявленнями про справедливість. Йому слід пам’ятати, що його думка не завжди є істиною. Якову необхідно розвивати в собі стриманість, доброту і вміння прощати людям їхні слабкості.

ПЕТРО

Ім’я Петро має давньогрецьке походження, в перекладі означає «камінь», «скеля», також трактують як «твердий», «надійний», «непохитний».

Петро – допитливий хлопчик. З раннього віку він починає мучити батьків запитаннями. Його цікавить усе: навіщо будують гнізда пташки, де вночі перебувають трамваї, як улаштований будильник. Маленький Петро музично обдарований, у нього може бути непоганий голос. Батькам було би непогано віддати сина в музичну школу.

Петро навчається легко й не завдає клопоту вчителям. Замолоду часто колекціонує фотографії артистів і музичні записи співаків.

Володар імені Петро мужній чоловік, хоча часом може поводитися дуже авторитарно, насилу приховує свою емоційну природу. При цьому він приємний, ніжний, темпераментний і щедрий, сердечна людина. Образ, який Петро намагається донести до інших, є правильним, показовим, з його точки зору, йому потрібно, щоб ним захоплювалися і визнавали його достоїнства. Для досягнення цієї мети він проявить всю свою непохитну волю. Петро досить непоганий працівник, але його працездатність залежить від рівня мотивації і від настрою. Власник цього імені володіє всіма необхідними якостями організатора, проте не завжди це вдається йому добре. Він навіть трохи пихатий, хоча залишається наївним. Петро може здатися колегам самовпевненим, егоцентричним і запальним, хоча це ще не означає, що він стане менш сором’язливим. Цьому чоловікові краще доручати різні справи, попередньо обговоривши з ним усі важливі аспекти. Бажано, щоб у маленького Петра були брати або сестри, щоб батьки заохочували їх до участі в груповій діяльності, оскільки хлопчик Петя може подумати, що світ обертається навколо нього. Це дозволить йому дізнатися про себе побільше і проявити певні таланти в колективній роботі. Театральний гурток допоможе хлопчикові розвинути здібності. Петро цінує красу, чистоту і чесність, має схильність до подорожей і польоту фантазії, любить спілкування. У сердечних справах він є ідеалістом, має високі очікування від свого партнера. У сім’ї вважає за краще домінувати і очікує від дружини безмежної відданості. Він воліє сім разів подумати, перш ніж узятися за щось. У професійному плані Петро віддає перевагу професіям, де він зможе бути максимально вільним. Йому підійдуть адміністративні посади, він може зробити кар’єру в готельному і ресторанному бізнесі, юриспруденції, в тих сферах, де потрібно контактувати з людьми.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему