17 Січня 2018
Новини

Дітей без щеплення не пускатимуть до школи?

Дітей без щеплення не пускатимуть до школи?

Міністерство охорони здоров’я видало розпорядження з рекомендацією не допускати дітей без щеплень у навчальні заклади ще у вересні минулого року. 80% захворілих не мали щеплення проти кору. Пишуть ЗМІ. 

 «У вересні, коли розпочалися серйозні спалахи кору в Івано-Франківській, Тернопільській та Одеській областях, ми створили штаб при МОЗ, який моніторить випадки кору. В цих трьох областях іще у вересні подали розпорядження Кабміну, що не щеплені діти не можуть відвідувати навчальні заклади. Тернопільська та Івано-Франківська області дослухалися, у них захворюваність спала. Але в Одеській області й далі дозволяли ходити дітям без щеплення до школи. Після загибелі п’ятьох людей вони вимагають щеплення у дітей», – повідомила в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. 

Вона зазначила, що вакцини КПК є в наявності у кожному регіоні, а у разі нестачі вакцин закликала звертатися до МОЗ.

«Ми проводимо перерозподіл по областях. Важливо, щоб батьки вакцинували дітей, і діти мають отримати дві дози», – наголосила головний медик країни.

При цьому очільниця відомства закликала батьків не купляти «липові» довідки, адже підробка тягне за собою кримінальну відповідальність.

«Є одна проблема – підроблені довідки про вакцинацію. Це є порушення основ лікарської етики і кримінал. Для людей, які не є лікарями, я маю повідомлення: стаття 325 Кримінального кодексу. Порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним захворюванням і боротьби з ними, якщо вони спричинили тяжкі наслідки і смерть людей, караються на строк від 5 до 8 років. Не купуйте підроблені довідки», – закликала Супрун.

Вона зазначила, що протипоказання для щеплення має менше ніж 1% дітей, і зауважила, що лікарі зараз повинні чітко пояснювати батькам, які є протипоказання, фіксувати документально всі можливі реакції на щеплення та не боятися цього робити.

Нагадаємо, за 11 місяців минулого року зареєстровано 3382 випадки захворювання на кір. Більшість хворих – діти. При цьому троє дітей та двоє дорослих померли в Одеській області.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали