16 Січня 2018
Новини

Жінка з «розталим» обличчям відмовилася від допомоги пластичних хірургів

Жінка з «розталим» обличчям відмовилася від допомоги пластичних хірургів

Обличчя 65-літньої мешканки Таїланду через незрозумілу хворобу стало схоже на патьоки розплавленого воску.

Незрозумілі речі почали відбуватися з обличчям таїландки на ім’я Ван Бунмі (Wiang Boonmee), ще коли вона була дитиною. На обличчі жінки почали проступати дивні довгасті нарости, і в результаті нині лице 63-літньої жінки нагадує недогарок оплавленої свічі, з якої патьоками «звисають» пухлини. У тайській пресі Ван Бунмі назвали «жінкою з розталим обличчям». Про це пише видання Mirror.

Із часом новоутворення поширилися по обличчю багатостраждальної таїландки, спотворивши його: перекосили її ніс і фактично осліпили її. Не так давно жінка, яка прожила все життя у провінції, переїхала до доньки в столицю країни Бангкок. Тут вона, продаючи на вулиці різний дрібний крам, привернула увагу перехожих, серед яких були і медики. Дізнавшись її сумну історію, кращі тайські пластичні хірурги запропонували Ван Бунмі свою допомогу. Спеціалісти переконані, що нарости на обличчі жінки є наслідком хвороби нейрофіброматоз і їх можна усунути оперативним шляхом. Та, незважаючи на запущену стадію своєї недуги, таїландка відмовилася від операції, яка могла би змінити її життя: вона боїться померти на операційному столі. 

«Я живу із цією проблемою вже дуже давно. Скільки себе пам’ятаю. Я жива, і в мене є робота, донька, – пояснює свою відмову лягати під ніж пластичних хірургів Ван Бунмі. – Я боюся не прокинутися після операції, боюся, що не переживу її. Моя донька виводить мене на вулицю, щоб я могла продавати квіти і камфорні олії. І я по-своєму щаслива. Цього тижня хтось пожертвував мені гроші, і я за це дуже вдячна цьому добродію».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали