Відео

Чому всі сходять з розуму від iPhone X? (відео)

Чому всі сходять з розуму від iPhone X? (відео)

Ажіотаж щодо нового iPhone охопив весь світ. Якщо старт продажів iPhone 8 пройшов спокійно (і навіть буденно), то за Х вишикувалися черги за кілька діб до появи гаджетів в магазинах. І це не дивно, тому що «десятка» кардинально відрізняється від попередньої версії і напхана унікальними фішками. Про них і піде мова – повідомляє life.ru

Екран

Компанія Apple не перша, хто зробив безрамковий смартфон, але їй вдалося зайняти дисплеєм по максимуму можливу площу фронтальної панелі. Смартфон отримав ультрачіткий OLED-дисплей з роздільною здатністю 2436х1125 і щільністю пікселів в 458 ppi, що займає практично всю передню панель. Клавіші Home більше немає. Екран підтримує HDR, а також технологію True Tone, змінює кольорову гаму залежно від зовнішнього освітленості.

Face ID

Так як кнопки «додому» немає, розблокування здійснюється за допомогою Face ID. Ідея розпізнавання обличчя для розблокування пристрою не нова, але Apple впровадила в iPhone X систему надточного 3D-сканування TrueDepth, яка разом з машинним навчанням гарантує 100-відсоткове впізнавання, навіть якщо ви перепили або не поголилися. Запевняють навіть, що система розпізнає близнюків.

Процесор

iPhone X отримав процесор A11 Bionic. Компанія заявляє про збільшення продуктивності на 25 – 70% в порівнянні з попереднім поколінням процесорів. Процесор складається з чотирьох енергоефективних ядер Mistral, які відповідають за виконання нескладних завдань, і двох високопродуктивних ядер Monsoon, які задіюються при складних обчисленнях.

Завдяки функції захоплення рухів обличчя тепер можна анімувати Emoji-символи і ділитися ними з друзями. Тепер друзі можуть отримати від вас емоджі з вашої мімікою і вашим голосом. Як це працює: камера TrueDepth створює маску вашого обличчя на основі рухів 50 м'язів. Потім iPhone X накладає цю маску на віртуального анімаційного персонажа, і він в точності повторює вашу міміку. Таким чином можна навіть записувати аудіоповідомлення.

Камера TrueDepth

Всього 7 Мп, але камера отримала нові можливості. Портретний режим значно поліпшений: тепер можна знімати селфі з чітким переднім планом і художньо розмитим фоном, а режим «Портрет» і зовсім пропонує такі ефекти, як студійне світло. Загалом, новий айфон за якістю знімає не гірше «дзеркалки».

Спалах True Tone Quad-LED Slow Sync

Спалах True Tone Quad-LED в iPhone X отримав режим повільної синхронізації Slow Sync, який необхідний при нічний і вечірній зйомці, щоб акуратно підсвітити об'єкт і водночас пропрацювати фон.

Акумулятор

Компанія заявила, що iPhone X зможе прожити на дві години більше, ніж iPhone 7. Але головне нововведення полягає в додаванні функції швидкої зарядки. Тепер iPhone здатний заповнити половину заряду всього за 30 хвилин.

Безпровідна зарядка

Apple додала в новий iPhone функцію бездротової зарядки. Офіційних модулів бездротової зарядки можна поки не чекати, але компанії-партнери начебто Belkin і Mophie пропонують такі девайси.

Відео 4K c частотою 60 кадрів /сек

iPhone X став першим смартфоном, який навчився записувати плавне 4K-відео з частотою 60 кадрів /сек – те, що треба для динамічних сцен. Крім того, Х може знімати Slo-mo в Full HD з частотою 240 кадрів /сек.

Технологія доповненої реальності – AR

Доповнена реальність стає невід'ємною частиною смартфонів Apple. У X застосовані нові камери, датчики положення, і ARKit з iOS 11 стає повноцінною частиною екосистеми. Це означає, що кількість додатків AR буде тільки рости. iPhone офіційно стануть найпопулярнішими споживчими пристроями доповненої реальності.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Найцікавіше, Поради
В тему