Поради

Як обрати очищувач повітря?

Як обрати очищувач повітря?

Іонізатори – електрофільтри. Іонізатори очищувачі або електрофільтри недостатньо добре очищують повітря від пилу та нагару, і не звільняють від таких токсичних забруднювачів, як окиси азоту, формальдегід, і інших летючих органічних сполук, які присутні в повітрі як побутових, так і виробничих приміщень. Окрім того, в процесі роботи іонізаційні очищувачі можуть самі генерувати окиси азоту та озону. Плюси – відносна дешева ціна даних приладів.

 

Фотокаталітичний фільтр.  Принципово новий підхід до очищення повітря від  летючих органічних та неорганічних сполук дав винахід фотокаталітичного методу.

Фотокаталітичний «фільтр» насправді фільтром не є, оскільки він не затримує шкідливі домішки з потоку повітря, а розкладає їх під дією випромінення і УФ-діапазоні. В результаті утворюються нешкідливі речовини. До чеснот цього методу відноситься й те, що «фільтр» добре справляєься не лише з будь-якими органічними забрудненнями, але й з формальдегідом, чадним газом, окисами азоту. Такі пристрої вбивають бактерії, віруси та спори грибів, розкладаючи їх на прості сполуки: вуглекислого газу, води, інших оксидів.

При постійому застосуванні цього очищувача повітря стає практично стерильним, і якщо у вас немає астми або алергії, то «зловживати» ним не варто. При тривалому перебування  у стерильному приміщенні  в здорової людини дещо може понизитися імунітет. Основним недоліком є висока ціна даних пристроїв.

 

HEPA очищувачі повітря.

Фільтр HEPA (High Efficiency Particulate Arresting) рекомендовний спеціально для людей, які мають респіраторні або алергічні захворювання. Він вловлює тверді частинки розміром до 0.3 мікрона. Пристрої з справжніми фільтрами НЕРА виділяють з повітря не менше 99,97%  частинок розміром 0,3 мікрон кожен раз, коли повітря проходить через прилад. Фільтруючий елемент загорнуто в рулон і гофровано для збільшення площі поверхні. Волокно приклеєне до фільтру, що забезпечує конструктивність опору і рівномірний інтервал гофрування. Після гофрування фільтр закривають захисними екранами і запаковують харчовим пластизолем з обох боків, щоб повітря не змогло туди потрапити. Кожен такий готовий фільтр перевіряється на ефективність на 99,97% з допомогою лазерного лічильника часток. Такі очищувачі повітря рекомендовані для профілактики алергії та астми.

 

Особам, які мають алергію та бронхіальну астму, окрім очищення повітря від пилу та вірусів, необхіден також захист від запахів. У цьому вам допоможе фільтр V.O.C.

Вугільне покриття V.O.C.  Внутрішнє вугільне покриття складається з особливого деревного вугілля, яке здатне вбирати з повітря бруд, газ та рідину. Коли забруднення різного характеру вступають в контакт з активованим вугіллям, молекули бруду затримуються в крихітних капілярних рівчачках на поверхні вугілля – цей процес має назву адсорбція.

Вугільно-цеолітні картриджі V.O.C.: Картриджі V.O.C. справляються з брудом тим же способом, що і вугільне покриття, але  в них використовується тверде вугілля і кульки цеоліту, які мають порівняно велику площу поверхні. Такі картриджі особливо підходять для видалення летючих органічних сполук з повітря..

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім
В тему