Поради

Скільки можна їсти кавуна протягом дня: пояснення лікарів

Скільки можна їсти кавуна протягом дня: пояснення лікарів

Дієтологиня Світлана Кругликова розповіла, що кавун має низку корисних властивостей для організму, наприклад, знижує кров'яний тиск і підвищує тонус судин і капілярів.

За словами дієтологині, кавун містить безліч фітонутріентів, вітамінів А і С, чудово втамовує спрагу і дозволяє швидко відчути себе ситим.

«Він розширює просвіти судинних стінок, а за рахунок амінокислоти - цитруліну - поліпшується стан артерій і снижется кров'яний тиск. Крім того, ікопен, що міститься в кавуні, підвищує тонус судин і капілярів. А вітаміни С і В6 стабілізують роботу серцево-судинної системи. Також кавун допомагає виводити з організму шлаки і елементи радіонуклідів і холестерину », - пояснила Кругликова.

Однак кавун не можна їсти в необмежених кількостях, а деяким людям він і зовсім протипоказаний.

«Краще їсти кавун в першій половині дня і обмежитися 200-250 грамами. Крім того, кавун протипоказаний людям з рядом захворювань. Серед них: сечокам'яна хвороба, коліт, діарея, атеросклероз, аденома передміхурової залози, а також патології серцево-судинної системи, які супроводжуються поганим відтоком рідини », - уклала Кругликова

Від кавунових і динних дієт або розвантажень і зовсім варто відмовитися, бо вони містять велику кількість вуглеводів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: кавун, Харчування і дієти, Здоров'я, Лікарі, Поради
В тему