Поради

Це треба знати: вчені назвали смертельну небезпеку чіпсів

Це треба знати: вчені назвали смертельну небезпеку чіпсів

Вчені назвали смертельну небезпеку чіпсів – вони можуть підвищити ризик виникнення серцево-судинних захворювань і скоротити тривалість життя.

Про це йдеться у статті Eat This, Not That!

Дослідження впливу вибору продуктів для перекусів на здоров'я людини проводилося протягом 11 років - в період з 2003 по 2014 рік. У ньому взяли участь близько 21,5 тисячі добровольців. Учасників розділили на дві групи: тих, хто перекушував натуральними продуктами (злаки, фрукти та молочні продукти) і тих, хто їв снеки з високим вмістом крохмалю, такі як картопляні чіпси.

Згідно з результатами дослідження, опублікованими в журналі Американської кардіологічної асоціації, ризик смерті від серцево-судинних захворювань був вище на 57 відсотків у представників другої групи. Учасники, які вибирали здорові перекуси, мали знижений ризик не тільки серцево-судинних захворювань, але і виникнення раку.

Провідний автор дослідження, професор департаменту дієтології та гігієни харчування Харбіну медичного університету, Їнг Лі (Ying Li), розповів, що важливо враховувати не тільки тип продукту, але і час його вживання. Так, ризик виникнення проблем з серцем вище у тих, хто з'їдає закуски з високим вмістом крохмалю відразу після основного прийому їжі. «Якщо у вашому обіді міститься велика кількість цукру і жирів, то з'їдені після нього чіпси не дають рівню цукру в крові прийти в норму протягом декількох годин. Це підвищує навантаження на серце і судини », - розповів Лі.

Любителям картоплі професор рекомендував додавати її в одну з страв протягом дня замість вживання чіпсів.

«Біла картопля містить харчові волокна, вітамін С і калій, тому її не потрібно повністю виключати з раціону, особливо якщо спосіб її приготування дозволяє зберегти живильні речовини. Але висока ступінь обробки може не тільки позбавити його користі, а й підвищити вміст солі і жиру, які негативно впливають на здоров'я серця», - підсумував він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: китай, сша, харчування, продукти, Здоров'я, здоровий спосіб життя, вчені
В тему