Поради

Напій, який допоможе швидко повернути організм в норму після свят

Напій, який допоможе швидко повернути організм в норму після свят

Новорічно-різдвяні свята не за горами, однак ми вже зараз можемо подбати про детоксикацію організму. Яким повинен бути перший крок? На початку варто очистити організм рідиною. Вода з імбиром для цього підійде якнайкраще. Познайомтеся з його чудодійними властивостями.

Вода з імбиром сприяє схудненню

Імбир має їдкий смак, але перелік його чудодійних властивостей майже нескінченний. Ця дивовижна спеція зігріває, має протизапальні, антиоксидантні та антибактеріальні властивості. Імбир заспокоює нудоту, підтримує процес травлення та покращує кровообіг. Ось чому варто пити воду з імбиром, коли ми хочемо очистити організм після кількох днів бенкетування. 

Регулярне вживання напою вже через кілька днів покращить ваше самопочуття, а вага тіла почне зменшуватися. Звичайно, сама імбирна вода не творить чудес - під час очищення організму варто обмежити вживання важкої та жирної їжі. Слід попрощатися з важкими борошняними стравами та тими, що містять велику кількість цукру. Процес травлення можна підтримати за допомогою рослинних добавок.

Коли можна пити імбирну воду?

Імбирна вода безцінна:

  • при застуді;
  • для схуднення;
  • під час ПМС;
  • коли ми страждаємо від головного болю.

Крім того, імбирний напій допомогає при хворобах травлення та набряках. Імбир сприяє зниженню рівня цукру в крові і позитивно впливає на вироблення жовчної кислоти, панкреатичного соку і самої жовчі. Він має окислювальні властивості, які затримують процес старіння шкіри, а також допомогає організму боротися з раковими клітинами.

Імбир ми можемо знайти як у продуктових, так і в трав’яних магазинах. Воду з додаванням спецій найкраще пити вранці натщесерце.

Протипоказаннями до вживання імбиру є виразка шлунка або дванадцятипалої кишки та рефлюкс. Вагітні жінки можуть вживати пряність, але в обмеженій кількості, щоб не дратувати шлунок. Вагітним жінкам, які скаржаться на підвищений тиск, не слід пити імбир.

Рецепт імбирної води

  • 1 л води
  • 5 см кореня імбиру

Необов’язково: трохи меду і лимона

Проваріть натертий і очищений імбир близько 15 хвилин. Потім процідіть, додайте столову ложку меду і чайну ложку лимона. Перемішати і готово! Натертий імбир можна додавати до кави, чаю або води.

Також слід додати до свого щоденного раціону свіжі овочі або фруктові смузі з додаванням молока. Приготовлена ??суміш чудово підійде як другий сніданок.

Завдяки коктейлям та споживанню імбирної води натщесерце, ви неодмінно помітите позитивні зміни свого самопочуття через кілька днів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харчування, Здоров'я
В тему

Останні матеріали