Чому у квашенині утворюється слиз і як його позбутися
Слиз у квашеній капусті може утворитися від використання йодованої солі.
Про це йдеться у газеті "Твій вибір".
Часом небажані наслідки з’являються, якщо при заквасці овоч не був належним чином утрамбованим і зайве повітря в тарі викликало збільшення кількості непотрібних бактерій.
Також не додавайте в продукт надто багато цукру, бо він посилює бродіння.
У кімнаті, де кваситься овоч, має бути не холодно і не спекотно.
Нерідко появу слизу провокують яблука, журавлина або буряк.
У разі появи слизу в процесі закваски необхідно перемішати верхній шар капусти з нижнім, після чого помістити її в холод: бактерії загальмують свій розвиток, і припиниться утворення слизу.
Через два дні після виконаної операції слизу практично не буде, а капуста стане повністю готова до вживання.
Якщо ж такий спосіб не поміг, поставте квашенину в холодильник і перед уживанням ретельно промивайте в ситі під холодною водою.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.