Поради

Як вибрати фарбу для волосся?

Як вибрати фарбу для волосся?

Вибір кольору волосся – справа смаку, а от вибір фарби для нього – вже питання здоров'я. Якою ж фарбою безпечніше користуватися?

 

Вибір фарби прямо залежить від мети. Хочете прийти на свято із рожевим волоссям? Використовуйте без побоювання спеціальні лаки, пінки, гелі для короткочасного фарбування, які створюють на волоссі просто кольорову плівку. Раз-другий вимили голову – і все знову, як колись.

Хочете освіжити власний колір, зробити його яскравішим? Можна застосувати відтінкові фарби – нічого шкідливого.

Вирішили стати на тон темніше або світліше? Фахівці рекомендують для цього так звані нестійкі барвники: вони тримаються місяць-півтора, і містять зовсім небагато перекису водню. Однак вони не перетворять русяве волосся в блонд або навпаки.

З'явилося бажання поміняти імідж кардинально? Підійдуть стійкі фарби. Та й з сивиною впораються тільки вони. Проте стійкі барвники містять перекис водню та аміак. І те, й інше впливає на структуру волосся дуже агресивно. На що ж варто звернути увагу, вибираючи якісну та безпечну стійку фарбу?

 

По-перше, на хімічну м'якість барвника (чим нижче рівень вмісту хімічних компонентів, тим безпечніше). По-друге, зверніть увагу, які зволожуючі інгредієнти входять до складу засобу. Наприклад, мінеральні солі, амінокислоти, екстракти рослин, вітаміни зволожують, живлять і відновлюють структуру волосся. Найбільш м'яко діють фарби, до складу яких входять речовини, що утворюють на поверхні волосся захисну полімерну плівку (протеїни, рослинні олії).

Деякі виробники випускають засоби для фарбування, в комплект з якими входить спеціальний бальзам: його наносять безпосередньо перед фарбуванням. Це дозволяє відновити структуру сивого волосся, сприяє швидкому всмоктуванню фарби і більш тривалому збереженню кольору. 

Деякі фарби виробляють на основі хни і суміші цілющих рослин (завдяки їм хна дає чимало відтінків: мідний, шоколадний, вишні і навіть воронячого крила – гамма налічує десятки).

Прибрати сивину дозволяють натуральні фарби, що містять близько одного відсотка синтетичних барвників: вони абсолютно нешкідливі для волосся, оскільки в складі є захисні речовини – масло виноградних кісточок, екстракт берези.

 

Важливо!

Перш ніж фарбувати волосся самостійно, варто разом з перукарем підібрати потрібний колір і два-три рази пофарбуватися в салоні. Потім, слідуючи рекомендаціям майстра, ви зможете самі підфарбовувати волосся, яке відросло.

Натуральні фарби для волосся продаються тільки в магазинах екологічної косметики або безпосередньо в салонах. У кожного є своя специфіка, тому краще купувати їх тільки після консультації з майстром-колористом, які мають досвід роботи з такими барвниками.

 

Плюс особливий догляд

Пофарбованому волоссю необхідний особливий захист. Насамперед фахівці радять використовувати професійні шампуні для фарбованого волосся: вони нейтралізують луги, що залишилися після фарбування на волоссі і шкірі голови; містять корисні речовини для живлення і зволоження і, нарешті, на відміну від звичайних в них немає сульфатів, котрі вимивають фарбу.

Природно, знадобляться і спеціальні бальзами. Такі засоби краще всього купувати в аптеках, попередньо варто порадитися з перукарем, що краще підійде для вашого волосся. Що стосується масок для волосся, не варто їх робити частіше, ніж раз на тиждень.

Намагайтеся якомога рідше користуватися щипцями і випрямлячами волосся, а фен повинен працювати тільки в «холодному режимі».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Стиль, краса
В тему