Поради

Як вийти із запою вдома: народні методи

Як вийти із запою вдома: народні методи

Розпиття алкогольних напоїв є дуже небезпечним та може призвести до серйозних довгострокових наслідків для здоров’я. За даними Департаменту охорони здоров’я та соціальних служб пияцтво може проявлятися різними способами. Однак це, як правило, стосується вживання п’яти та більше напоїв протягом двох годин. Ці епізоди можуть траплятися щомісяця, щотижня або навіть щодня.

Заперечення часто є побічним продуктом зловживання алкоголем або іншими наркотиками. У кращому випадку відмова - це зручний засіб для захисту від зловживання наркотиками, але в гіршому випадку це може призвести до негативних наслідків для здоров’я. На жаль, алкоголь має здатність швидко відокремлювати людей від їхніх намірів. Наприклад, хоча деякі люди можуть пити просто для спілкування, підвищення вмісту алкоголю в крові може спричинити за собою численні непередбачувані наслідки.

Що таке запій? Психологія запою

Не існує жодного стереотипу пияків. Вони можуть бути дуже успішними людьми у нагородженні кар'єрою, такими як лікарі, адвокати та вчителі. Вони можуть бути батьками. Часто, оскільки вони можуть не пити кожен день, їхні звички до пиття можуть здаватися нормальними. Однак з часом можуть виникнути проблеми. Незважаючи на поширені дані про небезпеку надмірного вживання алкоголю, багато людей все ще розглядають це як приємний спосіб провести час. Чому ще люди п’ють? Іноді це пов’язано з соціальним тиском, або тому, що вони хочуть відчувати себе менш тривожними чи незручними в соціальних умовах. Молоді люди можуть відчувати тиск на різноманітних заходах, таких як випускний вечір чи спортивні змагання. Існують також значні короткотермінові та довгострокові наслідки запою.

Запій - це:

  • вживання 5 та більше напоїв протягом двох годин або більше 14 напоїв на тиждень для чоловіків;
  • вживання 4 та більше напоїв протягом двох годин або більше 7 напоїв на тиждень для жінок»
  • концентрація алкоголю в крові (BAC) 0,08 г / дл або вище.

Багато людей п’ють, щоб «розслабитися» та забути про стрес у повсякденному житті. Вони можуть почати почувати себе добре після одного випитого бокалу та продовжувати пити, щоб почуватися добре довше. Алкоголь вказаний як складова причина у понад 200 захворювань та станів, а це означає, що ці наслідки для здоров'я можуть розвиватися без наявності алкоголю, але все ж існує асоціація.

Наслідки зловживання алкоголем

За короткий термін у людини може виникнути нудота, блювота, похмілля та втрата пам’яті. Вони також можуть зазнати тілесних ушкоджень або загрожують отруєнням алкоголем, що може призвести до смерті. До довготривалих наслідків запою можна віднести гіпертонічну хворобу, проблеми з серцем, тривале ураження пам’яті, депресію, ураження мозку чи печінки та рак. Напої також можуть спричинити проблеми, включаючи безробіття, домашнє насильство, венеричні захворювання, незаплановану вагітність та автомобільні аварії.

Вживання великої кількості алкоголю за короткий проміжок часу може вплинути на вас емоційно, фізично та психічно.

Як вийти із запою в домашніх умовах?
Як вийти із запою в домашніх умовах?

Вплив алкоголю та запою включають:

  • підвищений ризик аварій, включаючи зіткнення автомобіля, падіння, опіки та інші супутні ризики;
  • більш високі показники насильства, включаючи сексуальне насильство, вбивства та самогубства;
  • більш високий шанс вступити у ризиковану поведінку, наприклад, незахищений секс або необачне керування автомобілем;
  • розвиток хронічних станів, таких як високий кров’яний тиск, серцеві захворювання, захворювання печінки, шлунково-кишкові проблеми та інсульт;
  • неврологічна дисфункція;
  • більш високі показники алкогольної залежності;
  • крім того, запої можуть заподіяти шкоду вашим відносинам.

П’яні часто виправдовують свою поведінку, сказавши, що вони стабільно працюють, наполягаючи, що у них немає особистих проблем, дотримуючись важливих для здоров'я принципів, таких як дієта та фізичні навантаження. Вони можуть навіть обговорити користь алкоголю, наприклад, наявність у складі антиоксидантів, не ігноруючи його шкідливих компонентів. Вони часто відокремлюються від «проблемних п’яних» та залежних. Основний спосіб уникнути небажаних побічних ефектів - це зрозуміти різні умови або реакції, які можуть виникнути на основі легкого, помірного або важкого вживання.

Як вийти із 2-3 денного запою

Випивка - одне з найпоширеніших наркотиків серед підлітків. Вживання алкоголю в молодому віці значно підвищує ймовірність алкогольної залежності чи інших проблем у подальшому житті. Найбільш сильні симптоми відміни алкоголю виникають у перші три-чотири дні після припинення пиття. Детоксикація передбачає прийом короткого курсу ліків, щоб допомогти зменшити або запобігти симптомам відміни. Для детоксикації зазвичай застосовують такі препарати, як валіум (діазепам), лібріум (хлордіазепоксид) або тівант (лоразепам), що належать до сімейства бензодіазепінів.

Що може добре допомогти у випадку короткочасного запою:

  • Велика кількість рідини - мінеральна вода, соки, чай, морси.
  • Полівітамінні комплекси, що містять вітаміни В1, В2 і В6.
  • Седативні трав’яні лікарські засоби: екстракт валеріани, настоянка пустирника, «Персен».
  • Харчування для нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту - кисломолочні продукти, нежирний бульйон.

Ознаки та симптоми запою можуть відрізнятися від людини до людини. На відміну від інших форм зловживання алкоголем, запій може бути не частим або послідовним. Епізоди запою можуть бути такими ж шкідливими для здоров'я та самопочуття людини, як і постійне вживання алкоголю.

Як зняти похмілля та вийти з запою?
Як зняти похмілля та вийти з запою?

Вихід з запою в домашніх умовах

Якщо ви не впевнені, з чого почати зменшення та усунення запою, можете почати з того, щоб бути чесним до себе. Запишіть, скільки ви п’єте і які, на вашу думку, короткотермінові та довгострокові наслідки поведінки існують в конкретній ситуації. Також зверніть увагу на місця та людей, які спонукають вас до вживання алкоголю. Замініть алкоголь в домашніх умовах іншими напоями та уникайте ситуацій, коли ви можете відчути тиск пити.

Якщо ви п’єте, обов’язково розподіліть споживання. Випийте склянку води між напоями або домовтеся з другом, щоб притягнути один до одного відповідальність. Нарешті, не бійтеся просити допомоги. Встановіть обмеження, скільки ви будете пити. Слід пити нижче рекомендацій: не більше одного стандартного напою на день для жінок та чоловіків віком від 65 років і не більше двох для чоловіків до 65 років. Ці обмеження можуть бути занадто високими для людей які мають певні медичні стани або для деяких дорослих людей.

Щоб вийти з тривалого запою, лікарі зазвичай рекомендують поступову заміну міцних спиртних напоїв пивом. Протягом 2-3 днів кожний прийом їжі необхідно запивати близько 100-150 мл пива. Потім слідує повна відмова від алкоголю, але кількість їжі не змінюється. Тільки через три тижні кількість вживаних продуктів можна зменшити.

Спочатку може виявитися важким зменшити вживання алкоголю, але ви краще будете спати, уникати похмілля, зменшити стрес та покращити загальний стан здоров’я. Коротше кажучи, ви будете жити життям, де не потрібно пити алкоголь, щоб відчувати себе повноцінним та захоплюючим.

Народні методи лікування запою

Уповільнення вживання алкоголю - чудовий метод обмежити запої. Якщо, наприклад, ви вживаєте безалкогольний напій між алкогольними напоями та свідомо намагаєтесь обмежитися одним алкогольним напоєм на годину, ви можете уникнути запою. Відпочинок дозволяє не тільки зняти тягу до спиртного, а й дає можливість організму швидше відновитися. Якщо заснути не виходить, дозволено прийняти розслаблюючу ванну або використовувати снодійне. Не тримайте алкоголь у своєму будинку. Якщо вдома немає алкоголю, це може допомогти обмежити вживання.

Виберіть приємну заміну напою після роботи. Це може бути безалкогольний напій, як пряний чай з льодом або фруктове пюре. Завжди пийте двічі: ваш напій і велику склянку води. Не вживайте алкоголь, щоб втамувати спрагу. Замість цього тримайте глечик з водою на столі.

Приблизно кожен десятий чоловік, який п’є спиртні напої, страждає від алкоголізму. Якщо ви один із цих людей (або думаєте, що ви могли бути), можливо, вам доведеться вжити більше заходів для вирішення проблеми. Очищення та тверезість від наркотиків та алкоголю - найважливіше, що може зробити наркоман чи алкоголік у своєму житті. Детокс з медичним наглядом може мінімізувати симптоми відміни та зменшити ризик виникнення небезпечних ускладнень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: алкоголізм, алкоголь, Здоров'я, здоровий спосіб життя
В тему