Поради

Як менше їсти: 11 способів, про які ви точно не чули

Як менше їсти: 11 способів, про які ви точно не чули

Цікаво, але майже всі люди з зайвою вагою в теорії знають, як скинути за місяць 3-5 кілограмів. Для цього потрібно просто пити більше води, інтенсивніше рухатися, а головне не переїдати. Та як, особливо останнє, втілити на практиці?

Ці 11 способів того, як менше їсти, вас точно здивують.

Їжте перед дзеркалом

Як не переїдати, вчила ще неперевершена актриса Фаїна Георгіївна Раневська. Ця колоритна дама зі складним характером частенько говорила: «Щоб залишатися худою, жінці треба їсти перед дзеркалом голою».

І якщо оголеною їсти має можливість не кожна пані, то повісити у кухні дзеркало цілком реально.

Навіщо такі зміни? Вчені Чиказького університету опублікували дослідження, згідно якого, споглядання на себе у люстерко підчас прийому їжі здатне обмежити вас у вживанні шкідливих продуктів. Мовляв, людина, яка дивиться на себе, пожираючу гамбургери чи чіпси, розуміє наслідки і приймає більш раціональні рішення.

Порядок на кухні

Задумуєтесь про те, як менше їсти? Приберіться на кухні! За даними дослідження, опублікованого в щомісячному рецензованому науковому журналі «Environment and Behavior», у кухнях, в яких панує безлад, частіше ігноруються дієти.

Маленька тарілка

За твердженнями психологів, людина відчуває себе щасливішою, коли завершує навіть дріб’язкові справи. Це ж стосується і тарілки. Часто ми доїдаємо, те що у мисці зовсім не через голод, а через бажання завершити почате.

Якщо бажаєте і надалі бути щасливою людиною, але і думаєте про те, як не переїдати, їжте з тарілок меншого розміру.

Читайте також: Інтуїтивне харчування: правила схуднення без дієт

Синій колір

Як не дивно, але колір також відповідає за апетит. З’ясувалося, що теплі тони, а саме червоний, помаранчевий і жовтий, викликають бажання попоїсти, а холодні – знижують апетит. Якщо мова заходить про те, як менше їсти, то лідирує синій відтінок.

Звичайно, пофарбувати кухню у кобальтовий колір не просте рішення, яке потребує значних коштів та часу. Але постелити синю скатертину чи купити волошковий посуд – не так вже й складно.

І до слова, при яскравому світлі людина з'їдає набагато менше, ніж при тьмяному освітленням. Тому у сутінках кінотеатру можна їсти нескінченно.

Яблуко, банан або м’ята

Виявляється, є зв’язок між ароматами та апетитом. Так, дані американських вчених показали, що піддослідна група людей, які перед прийомом їжі нюхали яблука, банани або м’яту, з’їдали менше, і як наслідок, легше скидали зайву вагу.

Більше спіть

Американські вчені витратили 15 років на спостереження за 68 000 пацієнтів. Результати вразили всіх: виявляється, піддослідні, які сплять 5-6 годин на добу більше схильний до ожиріння, ніж ті, хто проводить у ліжку 7-8 годин.

Як не відчувати голод? Лягайте спати раніше і не їжте перед сном. Шлунку також потрібно відпочити.

Чистьте зуби

Як гігієна порожнини рота стосується теми переїдання? Все дуже просто. Психологічно ми налаштовуємо себе, що після чищення зубів не їстимемо. Проведіть цю процедуру відразу після вечері. Так ви убережете себе від зайвих калорій у вигляді бутерброду чи цукерки. А перед сном можете ще раз прополоскати порожнину рота сольовим розчином чи водичкою з лимоном.

Читайте також: Їмо і худнемо: 7 продуктів, які можна їсти на ніч

Їжте в тиші

Як менше їсти? Навчіться поглинати їжу у тиші. Звичайно, сімейні трапези зближують домочадців, а перекуси на роботі з колегами дозволяють покращити ділові стосунки. Але, хоча б час від часу їжте в самоті, без телефону, шуму радіо та писків телевізора. У шумі ми захоплюємося і з’їдаємо більше. І навпаки, в самоті легше насолодитися їжею.

Відмовтесь від алкоголю

Так, алкоголь сам по собі досить калорійний. Але найбільш страшні фігурі п’янкі напої тим, що вони вдало притуплює відчуття насичення. За келихом вина або пива можна непомітно з’їсти дуже багато.

Відмова від спиртного не лише збереже фігуру, а і поліпшить метаболізм.

Смакуйте шоколадом

А знаєте чому дітям не дозволяють перед трапезою їсти солодке? Правильно, це псує апетит. Це ж ідеальне рішення, коли мова йде про те, як менше їсти. Та будь-яка цукерка не підійде. Краще обманюйте організм шматочком справжнього, чорного шоколаду. І чим вище в ньому буде зміст какао, тим краще. Ще більше користі, якщо не жувати шматочок, а повільно розсмоктати його у роті.

Два-три шматочка і у мозок надійде сигнал про ситість, а отже ви за обідом з’їсте менше.

Їжте довгою виделкою

А ви знаєте, чому азіати такі стрункі? А все тому що вони тямлять в тому, як не переїдати. Елегантна довга вилка не лише писк моди, а і подруга красивої фігури.

Згідно з результатами дослідження, короткі столові прибори провокують нас зачерпувати або наколювати на них більше їжі.

Цікаво: За статистикою одні з найстрункіших націй світу – японці, китайці та індуси. В чому ж секрет? Японці смакують в основному овочами та морепродуктами. А ще жителі цієї країни їдять малими порціями, використовуючи палички, що істотно сповільнює прийом їжі. Китайці практично не вживають у їжу жир: продукти готуються або на пару, або коптять. Щодо Індії, то на стрункість цієї нації впливає бідність населення. Однак, не тільки це дозволяє індійцям залишатися худими. Ця кухня багата спеціями: куркума, імбир, гострий перець. А ці добавки мають властивість прискорювати метаболізм, що істотно знижує ризик появи зайвої ваги.

Тож, якщо практикувати ці кілька секретів, можна обдурити почуття голоду і з’їсти менше звичайного.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: харчування, здоровий спосіб життя, Здоров'я
В тему