Поради

Топ-5 звичок, які вбивають спину

Топ-5 звичок, які вбивають спину

На біль у спині скаржилися хоча би раз у житті 80 % людей. Однак такі проблеми найчастіше недооцінюють як пацієнти, так і різні фахівці. Та, за словами лікарів, біль є симптомом не стільки серйозного недугу чи травми, як неправильного способу життя.

Монотонна робота

Спина болить лише офісним працівникам та особам, які тяжко фізично працюють? Ні! Від болю у попереку страждають усі – від косметологів до водіїв.

Важливо бодай раз на годину робити перерву. Якщо є можливість, проводьте коротку розминку чи пройдіться кабінетом. Це зніме напругу з м’язів спини.

Незручне взуття

Між взуттям та поставою – прямий зв’язок. Високі шпильки слід носити не довше як дві години на день. Абсолютно плоска підошва навантажує хребет не менше, ніж підбори. Вага неправильно розподіляється, в результаті навантажуються спинні м’язи.

На щодень вибирайте взуття на низькому каблуці. Босоніжки та іншу літню обувачку обирайте з ремінцями, які щільно утримують носок і п’яту.

Модні сумки

Велика сумка – це не лише зручно, але і модно. Але такий аксесуар серйозно шкодить спині. Проведіть ревізію в своїй сумці та залиште тільки те, чим користуватиметеся протягом дня.

Ідеальним вибором на кожен день буде рюкзак на два плеча. Ремінці відрегулюйте так, щоби наплічник щільно прилягав до лопаток, а не бовтався на попереку.

Вузький одяг

Спідниця-олівець, звужене плаття, джинси-скіні – всі ці речі обмежують рухи і порушують кровообіг. Скуті м’язи спини протягом дня можуть спровокувати болі.

Не менш важливий підбір білизни. Корекційна білизна сильно стискає м’язи та порушує кровоплин. При виборі повсякденного спіднього враховуйте комфорт, а не красу. Віддавайте перевагу широким лямкам ліфа.

Стрес і депресія

Негативні психічні стани викликають надмірне напруження м’язів спини в повсякденному житті. Немає настрою – плечі опускаються, спина округлюється, а отже, болів не уникнути. Фізична активність допомагає впоратися зі стресом. Танці, плавання або біг – виберіть заняття до душі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, лікування
В тему