Поради

Що приготувати на вихідні? Три рецепти для німецького вікенду

Що приготувати на вихідні? Три рецепти для німецького вікенду

На носі вихідні, і ви знову ламаєте голову над тим, що приготувати? Пропонуємо 3 страви німецької кухні, за які ваша сім’я вам стовідсотково подякує.

Закуска: Картопляний салат

Цей салат у Німеччині, незважаючи на ситність, їдять як гарнір. Часто німці воліють вживати салат підігрітим і политим бульйоном. Готувати страву потрібно виключно з «воскової» картоплі, тобто тієї, яка не розварюється.

Інгредієнти: 

0,4 кг картоплі;

2 шт. маринованих огірків;

1 цибулина;

100 – 200 г шампіньйонів (за бажанням);

200 – 300 г копченої ковбаски;

соус за смаком.

Як приготувати:

Варимо картоплю, охолоджуємо. Краще відварити овочі з вечора, помістити на ніч у холодильник і тільки потім готувати салат. Картоплю нарізаємо шматочками, але не дрібними, а великими. Якщо картопля маленька, її можна розрізати на четвертинки. Наріжте огірки, цибулю – півкільцями. Шампіньйони та ковбаску підсмажте. Змішайте компоненти разом.

Соус має декілька варіантів.

1 варіант: З’єднуємо олію (2 ст. л.), гірчицю (1 ч. л.), оцет (2 ст. л.), добре розмішуємо – суміш повинна стати однорідної консистенції.

2 варіант: Як заправку можна взяти майонез, перемішаний зі сметаною.

3 варіант: Ще смачнішим буде соус зі сметани та дрібно нарубаної зелені.

Додайте в страву спеції і тільки потім заправте соусом. Розмішуйте всі компоненти салату, накрийте плівкою і відправте у холодильник на півгодини. Ті, хто пробував цей салат, стверджують, що холодним він смакує краще.

Основна страва: Часниковий суп-пюре

Часниковий суп-пюре простий, практичний і дуже корисний. Його рецепт можна знайти в багатьох національних кухнях Європи. Наприклад, в угорській, іспанській, чеській, французькій, польській... Проте особливо популярний він у Німеччині.

Інгредієнти:

3 картоплини;

1/2 цибулини;

4 зубчики часнику;

600 мл овочевого бульйону;

2 ч. л. крохмалю;

200 мл вершків;

2 ст. л. білого бальзамічного оцту;

1 ст. л. оливкової олії;

сіль і перець, зелена цибуля за смаком.

Як приготувати:

Спочатку потрібно очистити і подрібнити цибулю та часник. Почистіть картоплю і наріжте кубиками. У великій каструлі нагрійте олію й обсмажте часник і цибулю. Потім додайте картоплю і злегка обсмажте протягом декількох хвилин. Додайте овочевий бульйон, оцет і варіть близько 15 хвилин, поки картопля не стане м’якою. Додайте крохмаль, щоб суп загус, і залишіть охолонути. Збийте суп у блендері. Додайте вершки, приправте перцем чилі, сіллю і чорним перцем. Ще раз розігрійте. При подачі часниковий суп посипаємо зеленою цибулею, петрушкою чи тертою морквою. За бажанням подайте із сухариками.

Десерт: Абрикосовий штройзелем

Інгредієнти:

200 г домашнього сиру;

4 ст. л. молока;

1 яйце куряче;

4 ст. л. олії;

2 ст. л. ванільного цукру;

225 г цукрової пудри;

600 г пшеничного борошна;

125 г вершкового масла;

½ ч. л. кориці;

1,2 кг консервованих абрикосів.

Як приготувати:

Ретельно перемішайте сир, молоко, олію, яйце, 100 г цукрової пудри і ванільний цукор. Поступово додайте у сирну масу 400 г борошна. Замісіть тісто. Розкачайте у формі круга, зробіть бортики та викладіть на змащене маслом деко.

Для приготування начинки перемішайте 200 г борошна із цукровою пудрою і вершковим маслом. Додайте ванільний цукор, корицю і перемішайте до однорідної консистенції. Абрикоси відкиньте на друшляк, щоб стік сироп. На розкачане тісто викладіть половинки абрикосів і полийте джемом чи варенням.

Прогрійте духовку до 180 градусів. Випікайте пиріг 30 – 35 хвилин.

Смачних вам вихідних!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я
В тему