20 Серпня 2020
Новини

«Захоплення влади» у Білорусі: проти Координаційної ради опозиції відкрили «кримінал»

«Захоплення влади» у Білорусі: проти Координаційної ради опозиції відкрили «кримінал»

Генпрокуратура Білорусі відкрила кримінальну справу проти членів Координаційної ради.

Про це повідомляє «Белта» з посиланням на генпрокурора Олександра Конюка.

За словами Конюка, Координаційна рада загрожує національній безпеці та планує захоплення влади, тому справу відкрили за ст. 361 Кримінального кодексу Білорусі. Учасникам ради загрожує до 5 років ув'язнення.

Генпрокурор також заявив, що з ради вийшли деякі люди, які "зрозуміли незаконність дій та не згодні з цілями діяльності". Він не уточнює, кого він має на увазі.

Член Координаційної ради Максим Знак у коментарі "Euroradio" заявив, що немає підстав відкривати кримінальну за статтею 361.

"Ми сподіваємось, що влада уважно прочитає те, що ми вчора підготували в Координаційній раді. У документі йдеться про те, що робить ця рада, що вона вимагає та які правила використовує. На мою думку, немає підстав говорити про застосування статті 361", — сказав він.

Пряма мова Конюка: "Створення та діяльність Координаційної ради спрямовані на захоплення державної влади, а також на заподіяння шкоди національній безпеці Республіки Білорусь. За даним фактом порушено кримінальну справу за статтею 361 Кримінального кодексу".

Нагадаємо, мета ради — мирна передача влади від поки ще чинного президента Олександра Лукашенка до Тіхановської.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь, прокуратура, вибори, кримінал
В тему