27 Квітня 2024
Новини

Планований удар по київських лікарнях: як в СБУ прокоментували заяву білоруських спецслужб

Планований удар по київських лікарнях: як в СБУ прокоментували заяву білоруських спецслужб

У Службі безпеки України закликали сприймати інформаційно-психологічну операцію заяву керівника Комітету державної безпеки білорусі Івана Тертеля про удар по київських лікарнях, де начебто перебувають «бойовики».

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Там також додали, що такі ІПСО вигідні росії. Крім того, у відомстві кажуть, що «справжні терористи перебувають у кремлі» та «обов’язково отримають покарання за всі свої злочини».

«білоруській владі треба не лякати українців псевдозаявами, а думати про те, як не опинитися на лаві підсудних у Гаазі поруч із кремлівським диктатором», — кажуть у СБУ.

Водночас там додають, що нині тривають заходи, щоб запобігти негативним наслідкам навіть теоретичної загрози в умовах третього року повномасштабної війни.

Нагадаємо, влада Києва терміново розпочала евакуацію двох лікарень, розташованих на вулиці Богатирській. Одна з них — дитяча.

Це рішення пояснили поширенням в інтернет-медіа відео, де «фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах». У мережі стверджують, що в лікарнях буцімто перебувають військові. 

Напередодні очільник білоруського Комітету держбезпеки Іван Тертель заявляв про буцімто загрози з боку «бойовиків», серед яких білоруські добровольці, що воюють на боці України. 

«Без сумніву, всіх їх спіткає заслужена кара, навіть попри те, що своїм лігвищем вони обрали київські лікарні […], де фактично сховалися за спинами хворих дітей», — заявив він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, лікарня, сбу, білорусь
В тему