20 Серпня 2020
Новини

СБУ викрила мільйонну схему «відкатів» при закупівлі медичних масок

СБУ викрила мільйонну схему «відкатів» при закупівлі медичних масок

Служба безпеки України викрила корупційну схему при закупівлі масок для військовослужбовців. 

Чиновники командування медичних сил Збройних сил України вимагали від підприємця 1 мільйон гривень за поставку масок, - повідомили в СБУ.

За даними розслідування, схему організував начальник управління командування медсил разом з офіцером медслужби однієї з бригад ВСУ, чиновником Держенергонагляду та посередником.

"Зловмисники вимагали від представника комерційної структури, яка займається продажем медичних масок, хабар у розмірі 1 млн гривень. За це учасники схеми обіцяли підприємцю забезпечити перемогу у відкритих торгах. При цьому розмір хабара був обумовлений обсягом поставки - 1 гривня з кожного маски", - повідомили в СБУ.

Організаторів затримали під час одержання другої частини "відкату" в розмірі 600 тисяч гривень. Першу частину вони отримали кількома днями раніше.

"Під час 13 обшуків за місцями проживання та служби зловмисників правоохоронці виявили кошти, передані їм напередодні", - додали в СБУ.

За даним фактом відкрито справу за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення фігурантам справи про підозру та обрання запобіжного заходу.

У зв'язку з цим міністр оборони Андрій Таран ініціював проведення службового розслідування у ВСУ.

"Рішенням Головнокомандувача Збройних сил України на час розслідування від виконання службових обов'язків відсторонено ряд посадових осіб. Керівництво Міністерства оборони України та Збройних сил всебічно сприяють проведенню слідчих дій в рамках кримінального провадження", - повідомили в пресс-службі Міноборони.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сбу, Корупція, хабар
В тему