13 Липня 2020
Новини

Коли Євросоюз відкриє кордони українцям

Коли Євросоюз відкриє кордони українцям

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, коли країни Європейського союзу можуть відкрити кордони для українців.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Сегодня".

Відзначимо, що 1 липня Європейська Рада схвалила список з 15 третіх країн, громадянам яких дозволено в'їзд, України в ньому немає. У рекомендаціях ЄС зазначено, що перелік буде переглядатися кожні два тижні. Тобто наступний перегляд - 14 липня. Однак Дмитро Кулеба впевнений, що Україна в нього знову не потрапить.

"У найближчий перегляд шансів немає. Тому що ... наші цифри зараз, м'яко кажучи, набагато гірше, ніж це потрібно. Але ми в МЗС зробили все, щоб допомогти МОЗ налагодити діалог з ЄС, увійти у внутрішні процедури і механізми взаємодії з ЄС , щоб українська сторона мала можливість надавати максимально динамічно повну інформацію не тільки про цифри, а й про ті заходи, які ми застосовуємо в Україні для боротьби з коронавірусом ", - сказав він.

Однак, основним критерієм для Євросоюзу залишається кількість заражаються COVID-19 в країні, а в Україні ця цифра далека від вимог ЄС.

"Втім, будемо відверті і чесні, що поки ми не відповідаємо базового критерію, а це - кількість хворих на 100 тис. в Україні має дорівнювати або менше, ніж середня кількість хворих на 100 тис. по ЄС", - уточнив Кулеба.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: євросоюз, безвіз, українці, Світ
В тему