26 Травня 2019
Новини

Яка ягода здатна лікувати серце

Яка ягода здатна лікувати серце

Дослідження показали, що чорниця здатна лікувати серце.

Ймовірно ризик розвитку серцево-судинних захворювань на тлі регулярного вживання чорниці знижується на 20%, пише Свідок.

Автори проекту, дослідники з Королівського коледжу Лондона провели експеримент за участю декількох десятків осіб. Протягом місяця вони щодня вживали напій, що містить антоціани (речовини чорниці), в кількості еквівалентному 200 грамам чорниці. Люди в контрольній групі пили напій, що не містить речовин.

Вчені виявили, що через дві години після вживання чорничного напою в організмі людей відбувалися зміни, що зачіпають функцію кровоносних судин, – і вони були позитивними. Зокрема, у добровольців поліпшувалася функція розширення плечової артерії – характерного біомаркера серцево-судинних захворювань. При цьому навіть після місяця постійного вживання в організмі людей не виникало звикання до дії чорниці – її ефект проявлявся, як і в перші дні.

Експеримент показав, що речовини чорниці ефективно знижують тиск – не гірше лікарських засобів.

«Чорничні антоціани посприяли поліпшенню ендотеліальної функції. В середньому за місяць кров’яний тиск в групі, що вживала чорничний напій, знизилося на 5 мм рт. ст. Це схоже на ефект, зазвичай спостерігається в дослідженнях з використанням гіпотензивних препаратів», – заявили вчені.

Чорниця дійсно лікує серце, щоденне вживання 200 грамів чорниці покращує функції кровоносних судин і знижує систолічний артеріальний тиск.

Читайте також:

Чи варто вживати ранню полуницю і чому

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, здоров'я
В тему