3 Січня 2019
Новини

Найкрутіші ялинки України та світу 2019

Найкрутіші ялинки України та світу 2019

За кордоном ярмарки та міські ялинки почали відкривати ще з кінця листопада, а більшість таких урочистостей в Україні присвячували Дню Святого Миколая.

ZAXID.NET уклав перелік найкрасивіших ялинок України та світу зимового сезону 2018/19.

Ріо-де-Жанейро (Бразилія)

Після дворічної перерви у одному з найбільших міст Бразилії – Ріо-де-Жанейро – встановили відому на весь світ ялинку на воді. За своїми розмірами, її сміливо називають однією з найбільших «плаваючих» ялинок світу.

Висота бразильської ялинки, яку встановили біля берега лагуни Родріго-де-Фрейтас, становить 70 метрів, це приблизно як 24-поверховий будинок. Ялинка складається з металевого каркасу, який прикрасили світлодіодними лампами.

Круті ялинки 2019

Кельн (Німеччина)

Найбільші різдвяні ярмарки у німецькому Кельні розташовані у центральній частині міста. На площі перед готичним Кельнським собором встановили також центральну міську ялинку, що є окрасою міста у різдвяний період. Цьогоріч її висота становить 25 метрів.

Круті ялинки 2019

Губбіо (Італія)

Найбільшою у світі є незвична ялинка на схилі гори Інджіно, що у італійському місті Губбіо. Силует ялинки сформували з сотень вогників, які розмістили на верхівках дерев. Висота незвичної ялинки становить близько 650 метрів.

У Губбіо уже близько 30 років засвічують цю незвичну ялинку. У 1991 році вона навіть потрапила до Книги рекордів Гіннеса, як найбільша різдвяна ялинка у світі.

Вільнюс (Литва)

1 грудня на Соборній площі у Вільнюсі традиційно відкрили святкову ялинку. Цьогоріч вона прикрашена годинниковими механізмами, що символізують наближення Різдва. Для створення ялинки використали 6 тис. гілок, які кріпили на металеву конструкцію висотою 27 метрів.

Нью-Йорк (США)

Новорічну ялинку в Рокфеллер центрі пам’ятають, мабуть, усі, хто хоч раз дивився фільм «Один дома», коли Кевін сам прилетів у Нью-Йорк. Висота цьогорічного дерева становить 22 метри. Головну ялинку Нью-Йорку традиційно прикрасили зіркою з каменів Swarowski. Вага цьогорічної зірки, яка складається з 3 млн каменів Swarowski, становить 400 кг.

Мельбурн (Австралія)

У центрі Мельбурна на площі Федерації встановили незвичну 16 метрову ялинку. Вона складається з близько 200 світлодіодних ламп у формі ялинкових гілок.

Прага (Чехія)

До найкращих різдвяних ялинок у Європі щороку традиційно включають празьку. Цьогоріч на Староміській площі поруч із ярмарком встановили ялинку висотою близько 20 метрів, яка є справжньою окрасою міста у святковий період.

Вроцлав (Польща)

Серед польських міст варто виокремити центральну різдвяну ялинку у Вроцлаві. Головну ялинку міста тут відкрили 6 грудня, поруч із ярмарком.

Полтава

Цього року головна ялинка Полтави прикрашена великим шатром з гірлянд. Від 20-метрового шпилю, до якого прикріплений конус зі штучними гілками, розходяться по колу в різні боки гірлянди. Діаметр шатра становить 40 метрів.

Львів

Головну ялинку Львова відкрили у переддень Святого Миколая. 20 метрове дерево місту подарувала мешканка села Буда біля Брюховичів Надія Петруха. Цьогорічну різдвяну ялинку прикрасили лише гірляндами та зіркою.

Харків

У Харкові встановили найвищу ялинку в України, її висота сягає 40 метрів. Ялинка складається з металевого каркасу, до якого прикріпили гілки. Конструкцію зібрали ще 5 грудня, однак офіційно її відкриють 26 числа.

Київ

У столиці на Софійській площі встановили ялинку заввишки 25 метрів. Її прикрасили 3 км гірлянд із ліхтариками холодного білого кольору та 1,5 тисячами іграшок.

Чернівці

Головну ялинку Чернівців відкрили на Соборній площі 19 грудня. Дерево висотою 20 метрів зрубали у лісі неподалік кордону з Румунією. Ялинку прикрасили тисячею різнокольорових іграшок, гірляндами та 3D освітленням. Кожних кілька хвилин на ялинці змінюється кольорова гама.

Круті ялинки 2019

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, чутки
В тему