4 Листопада 2018
Новини

У РПЦ заявили, що ні Філарет, ні Макарій не зможуть очолити УПЦ

У РПЦ заявили, що ні Філарет, ні Макарій не зможуть очолити УПЦ

Схоже, Російська православна церква ніяк не може змиритися з надання автокефалії Українській церкві.

На цей раз, росіяни висловили впевнення, що ні Філарет, глава УПЦ Київського патріархату, ні Макарій, глава Української автокефальної православної церкви (УАПЦ), не мають права претендувати очолити новостворену Українську автокефальну церкву. Нагадаємо, що очільника української церкви мають обирати шляхом голосування.

За заявою Антонія, керуючого справами Української православної церкви Московського патріархату, митрополита Бориспільського і Броварського,  незрозуміло поки, кому Томос мають вручати, адже Об’єднавчий Собор ще не збирався. А УПЦ КП і УАПЦ вже кричать про якусь там свою легітимність», - заявив митрополит.

Цікаво, що Антоній стверджує, що нібито отримав листа від Константинопольського патріарха, в якому чітко зазначено, що ні Філарет, ні Макарій у виборах не зможуть взяти участі. Окрім цього, митрополит нібито має достовірну інформацію, що від участі в Об’єднавчому соборі більшість ієрархів «канонічної Української православної церкви» відмовиться.

А для тих, хто таки наважиться брати участь у Соборі, може «за церковними правилами виникнути заборона  в служінні, наголосив представник УПЦ МП.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна
В тему

Останні матеріали