12 Жовтня 2018
Новини

«Радіють навіть атеїсти»: як публічні люди України відреагували на звістку про надання Томоса

«Радіють навіть атеїсти»: як публічні люди України відреагували на звістку про надання Томоса

Навіть люди, що далекі від церковних справ те релігії загалом, радіють підтвердженому рішенню Константинопольського патріархату надати автокефалію Українській православній церкві. Адже це ще один крок подалі від Росії.

Нагадаємо, що церква Київського патріархату довгих 332 роки перебувала під гнітом Москви, та 11 жовтня 2018-го відбулася справді історична подія, рівноцінна, за словами президента Порошенка, Акту про проголошення Незалежності: Константинопольський патріархат офіційно оголосив своє рішення надати Україні автокефалію. І ця епохальна для нашої країни віха змусила радіти і забути про політичні чвари навіть опонентів, які мітять в одне президентське крісло. То як же відреагували на рішення Стамбула надати Україні автокефалію публічні персони і пересічні користувачі?

Відзначимо, що в українському сегменті «Фейсбуку» панує справжня ейфорія: радіють і хочуть святкувати із «келишком кагору» навіть ті, хто у Бога зовсім не вірує, у просторах соцмереж з’явився навіть жартівливий термін «атеїст Київського патріархату». Киян навіть закликають зібратися сьогодні на майдані Незалежності, щоб відсвяткувати надання Томоса, закликають приходити, брати із собою «хороший настрій і друзів». А якою ж була реакція непересічних громадян?

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман лаконічно (наче твіт написав) порадів спільній перемозі і що Батьківщина стала сильнішою:

Міністр закордонних справ Павло Клімкін запропонував підняти келих кагору за всіх, хто на боці Світла:

Головний свободівець Олег Тягнибок привітав українців і вкотре окреслив стратегічну мету своєї політсили – «розвалити Імперію».

Голова Радикальної партії Олег Ляшко повідав, кого бачить главою Єдиної помісної церкви:

Юлія Тимошенко цього разу навіть не згадала про «зубожіння» і опонентів, а теж із усіма пораділа «великій, жданій і світлій події»:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримала рішення про надання Томоса

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, томос
В тему

Останні матеріали