12 Жовтня 2018
Новини

Колишній мер Луцька розказав, як долав у місті «транспортний хаос» із маршрутками

Колишній мер Луцька розказав, як долав у місті «транспортний хаос» із маршрутками

«Це на той момент був крок, який не додав мені авторитету, але він був необхідним» – Богдан Шиба висловився про виїзд великовмісних маршруток на вулиці Луцька. 

Колишній Луцький міський голова Богдан Шиба розповів про те, як йому вдалося відучити мешканців обласного центру спиняти маршрутки «на перший помах руки». Про це екс-мер Луцька розказав у рамках проекту «Листи місту. Що залишиш після себе».

«Коли було замінено більше як півтисячі маршруток «секонд-хенд». Переобладнаних. В яких люди їздили, як у шахтах, маршрутники підрізали один одного. Був хаос у транспортній галузі Луцька. Але всіх лучан це  влаштовувало, всі до того звикли: «Вийшов – махнув рукою і… оп, біля тебе транспорт зупинився», – поділився спогадами Богдан Шиба.

Та додав, що «одного дня – 1 січня 2008 року – на зміну старим маршруткам  було придбано 50 великовмісних автобусів, які їздили тільки за маршрутами, зупинялись тільки на зупинках».

«Перших три місяці – це був жах. Було тисячі звернень до міської ради: чому вони зупиняються на зупинках, чому вони не зупиняються після першого помаху руки, чому вони не їздять одне за другим, а тільки по графіку. Але за три місяці всі зрозуміли, що це так має бути», – згадав колишній керманич міста.

«Це на той момент був крок, який не додав мені авторитету, але він був необхідним. Міський голова має мати в собі сміливість ухвалювати болючі для нього  рішення.  А люди, своєю чергою, зрозуміють, що вони корисні, лише через  якийсь час», – зауважив Богдан Шиба.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, богдан шиба, листи місту
В тему