6 Червня 2024
Новини

З чим пов’язаний протест польських фермерів на кордоні з Україною

З чим пов’язаний протест польських фермерів на кордоні з Україною

Частиною загальноєвропейської акції, яка пов’язана з виборами до Європарламенту, є протести польських фермерів на кордоні з Україною.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький в етері телемаратону. 

Він нагадав, що європейські фермери стурбовані «зеленим курсом» Європейської комісії.

«[Фермери] хочуть привернути увагу виборців до партійних програм у цій частині. Тому акція на нашому кордоні є частиною загальноєвропейських протестів і насамперед пов’язана з внутрішньою політикою ЄС», — зазначив Висоцький.

На його думку, ця акція є короткостроковою, не пошириться на інші ділянки кордону і закінчиться за планом — 6 червня. Він також згадав, що в новій угоді «торговельного безвізу» враховані вимоги європейських фермерів, тому в них немає підстав протестувати.

Нагадаємо, польські фермери 4 червня заблокували пункт пропуску «Рава-Руська — Гребенне» для вантажних автомобілів.

Передбачалося, що у напрямку на в'їзд в Україну польська сторона пропускатиме не більше ніж 24 вантажівки на добу — два запуски по 12 авто — і до 4 автомобілів на годину з гуманітарними вантажами.

До слова,«Європейський зелений курс» — це ініціатива Єврокомісії з метою зробити європейський континент кліматично нейтральним до 2050 року. Зокрема, передбачається зниження використання пестицидів, добрив та антибіотиків у сільському господарстві, а також введення заборони на імпорт харчів із ринків, де держави не дотримуються законодавства ЄС з охорони довкілля.

У лютому після хвилі протестів президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що проситиме відкласти плани щодо скорочення використання пестицидів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: акція протесту, польща, Україна, митниця, економіка
В тему