10 Червня 2024
Новини

Брати Медведчука та Козака завдали державі збитків на 75 млн

Брати Медведчука та Козака завдали державі збитків на 75 млн

Рідні брати екснардепів Віктора Медведчука та Тараса Козака організували схему ухилення від податків, яка завдала державі збитків на майже 75 мільйонів гривень.

Про це йдеться в заяві ДБР.

Схоже, йдеться про Сергія Медведчука та Богдана Козака. За даними слідства, вони організували на одному з підконтрольних підприємств Львівщини з виготовлення цегли схему, яка діяла декілька років до 2022 року. Сировину для продукції підприємство видобувало в одному з кар’єрів регіону.

За вказівкою власників директор, головний бухгалтер та інші посадовці підприємства підробляли документи про обсяги виготовленої продукції. Частину необлікованої продукції вони продавали юридичним та фізичним особам за готівку, кажуть в ДБР.

Також учасники схеми фальсифікували фінансову, податкову та статистичну звітність. Унаслідок цього впродовж 5 років на підприємстві приховали продукцію на майже 160 млн грн, а держбюджет недоотримав майже 75 мільйонів гривень податків.

За даними слідства, ці кошти передавалися Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку, які використовували їх, зокрема, для фінансування збройної агресії росії проти України.

Братам ексдепутатів, директору та головному бухгалтеру підприємства повідомили про підозру в ухиленні від сплати податків (ч. 3 ст. 212 ККУ).

Суд обрав спільникам запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 9 млн грн — для директора, 6 млн грн — для головного бухгалтера. Також готуються накласти арешт на майно фігурантів та їхніх близьких родичів.

Братам Медведчука та Козака, які переховуються за кордоном, підозру оголосили заочно. Згодом їх оголосять у національний та міжнародний розшук.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дбр, віктор медведчук, гроші
В тему