Життя

Страх через їжу довів до жахливої анорексії

Страх через їжу довів до жахливої анорексії

24-річна Джулія Янссен зі Швейцарії пережила одну з найсильніших форм анорексії. Дівчина зіткнулася не тільки з великими проблемами зі здоров'ям, а й з нерозумінням близьких, які змушували її з'їдати обіди без залишку.

Виконувати вимоги близьких для Джулії було майже неможливо. У найгірші моменти хвороби дівчина не могла пити навіть воду, оскільки «в ній розчинені живильні речовини», і не торкалася до їжі, побоюючись, що їжа буде поглинена її шкірою. Тому вона знаходила способи, як виносити страви в буквальному сенсі – вона не їла, а ховала їжу в одязі, своєму волоссі й вушних раковинах.

Янссен з 13 років страждала від анорексії, а в 16 їй діагностували нервову анорексію. Лікарі говорили, що у неї один із найскладніших випадків хвороби, які вони бачили.

«На піку» захворювання дівчину поклали в лікарню, її вага була всього 35 кілограмів. У Джулії випала частина волосся на голові, а підйом по сходах або похід в душ для неї був справжнім подвигом і займав кілька годин через фізичне виснаження.

Її кров'яний тиск був настільки низьким, що вона непритомніла кілька разів на день, а губи і пальці Янссен мали синій відтінок, тому що дівчина завжди мерзла, незважаючи на те, що весь рік носила вовняний одяг.

У Джулії було нетримання сечі, а на її тілі з'явилися кілька відкритих ран через звичайний дотик тіла з одягом, оскільки шкіра дівчини на стегнах була настільки тонкою, що не витримувала найлегших навантажень.

У дівчини був дуже сильний психологічний розлад, який розвинувся на фоні анорексії. Якщо в організм Джулії потрапляла якась їжа протягом дня, вона в жаху прокидалася вночі і ходила годинами, щоб спалити зайві калорії.

Янссен прекрасно усвідомлювала, що вмирає і її серце може просто зупиниться в будь-який момент, але вона не могла зупинитися. Через хворобу вона пропустила своє дитинство і не завела друзів, не вступила до університету і не зустріла своєї пари. Дівчина провела багато років в повній ізоляції від навколишнього світу. Тому було прийнято рішення лягати в стаціонар і лікуватися.

На сьогодні вона вже набрала 10 кілограмів і зовні виглядає краще, але все ще сильно хвора і почувається слабкою. До того ж, психологічні проблеми нікуди не поділися. Але смертельної небезпеки більше немає, і вона твердо вирішила не повертатися до старого способу життя.

БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Найцікавіше, Життя
В тему