Життя

Жінка з двома матками завагітніла в обох одночасно

Жінка з двома матками завагітніла в обох одночасно
Двома дітьми одночасно, кожна з яких перебуває в окремій матці, завагітніла 32-річна Келсі Гетчер з Алабами.
Про це пише hromadske з посиланням на ABC News. Шанс такої вагітності, за словами лікаря, приблизно один на мільйон.

Келсі Гетчер ще у 17 років дізналася що має подвоєння матки — аномалію, за якої в людини утворюються дві відокремлені матки. Утім, жінка вже перенесла три вагітності, за яких виношувала лише одну дитину в одній матці. Усі її діти були доношеними, а пологи пройшли без ускладнень.

Під час четвертої вагітності жінка під час УЗД уточнила, чи має вона лише одну дитину, знаючи про ймовірність завагітніти близнюками.

«Медсестра сказала: "Так, там тільки одна". Тож я просто розслабилася. Все виглядало добре. Була лише одна дитина», — розповіла Келсі.

Жінка сказала медсестрі не хвилюватися, якщо вона побачить другу матку на УЗД. Але і вона, і медсестра побачили другу дитину на скануванні.

«Перш ніж вона встигла щось сказати, я сказала: "Боже мій, є ще одна". Напевно, все, що я робила, це сміялася десь пів години, тому що такого не могло бути», — розповіла Келсі. 

Доктор Річарда Девіс із центру, де приймали Келсі, розповів, що подвоєння матки рідко зустрічається само собою, а шанс завагітніти в один і той самий час у кожній матці становить приблизно «один на мільйон». Лікар розповів, що читав лише про два такі випадки й не мав із ким зв'язатися із цього питання.

Команда медиків тижнями планувала пологи Келсі. Народити вона має на Різдво, 25 грудня. Немовлята вважатимуться різнояйцевими близнюками. Медики припускають, що вони можуть народитися із різницею в кілька хвилин або ж і в кілька днів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вагітність, сша
В тему