Життя

Хлопчик з України був добровільним в’язнем у москвича

Хлопчик з України був добровільним в’язнем у москвича

До «доброго дяді» Андрій пішов від недолугої мами і став добровільним в'язнем старої комуналки.

Орієнтування на розшук Андрія Приймака вперше з'явилося влітку 2007 року. Хлопчик, який приїхав до Росії з мамою з Харцизька (Донецька область), пішов з дому і не повернувся. Серед прикмет вказувалися зріст, колір волосся, очей і... шкідливі звички: курить, вживає спиртні напої. Андрійкові було всього 9 років!

І тільки днями поліцейські, які патрулюють вулиці Москви, звернули увагу на дивну пару – дорослого чоловіка і юнака. Другий був з довгими брудним волоссям, неохайно одягнений, невпевнений у ході. Попросили показати документи – не виявилося. Зате молода людина розповіла історію, в яку відразу і повірити було важко.

Мама Андрія приїхала в Москву на заробітки. Оселилася в недорогому районі, жила з чоловіком, у якого з пасинком складалися погані стосунки. Андрій не ходив в школу, багато часу тинявся вулицями, часто голодував. А тут підвернувся «добрий дядько», який і їжі дав, і цукерками пригостив, і приголубив.

Через кілька місяців «дядя» запропонував хлопчикові таємно переїхати до нього в квартиру. А в серпні 2007 року хлопчик пішов з дому і більше не повернувся.

30-річний Едуард не багатий. Все, що мав, то це кімнату в трикімнатній комуналці. Через стінку жила мати, ще одна кімната здавалася в оренду. Здавалося б, одне в одного на очах. Але зараз всі тільки розводять руками: нічого не бачили, нічого не чули!

Будинок, який на десять років став в'язницею для українця-приймака, знаходиться на півдні Москви. У такій же старій п'ятиповерхівці – якраз навпроти вікон квартири Едуарда Нікітіна – знімала житло мати Андрійка. Зараз її розшукують, щоб повернути 19-річного сина, але жінка давно покинула Москву.

Андрій Приймак нині в інтернаті. Ним займаються психологи і органи опіки. Молодий чоловік не вміє читати і писати, не орієнтується в соціумі. Тільки в останні роки, як кажуть в слідстві, «господар» став виводити свого «раба» на вулицю.

Едуард Нікітін заарештований. Йому, як і його бранцеві, належить пройти судово-психіатричну експертизу. Чоловік не має роботи, живе утриманцем на мамину пенсію. Та зізнається, що знала про хлопчика, що живе разом з її сином, але вважала їхні відносини звичайною дружбою. До слова, раніше Едуард вже був судимий за розбещення неповнолітньої, але тоді обійшлося без насильства.

БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Найцікавіше, Життя
В тему