Життя

Гроші, які принесла магія, забрали двох синів і чоловіка

Гроші, які принесла магія, забрали двох синів і чоловіка

Ольга весь час мріяла про багате життя. Однак працювала провізором в аптеці, а тут, як відомо, багато не заробиш. Звісно, намагалася відкласти якусь копійчину – проте це вдавалося далеко не завжди. Бо ж підростало двоє синів, орендована квартира, різні постійні витрати. Чоловік її, Олег, працював водієм. Разом старалися, економили на чому могли. Проте гроші втікали з рук, наче вода.

Про це йдеться в газеті "Твій вибір".

Згодом між подружжям почалося непорозуміння. Зазвичай Оля звинувачувала чоловіка в тому, що він марнотратник. У відповідь чула, що це вона не вміє економити.

– Ну, навіщо було витрачатися на такий дорогий шампунь? – побачивши нові пляшечки у ванній на поличці, почав кричати Олег. – Невже у нас мало того шампуню? Тобі б тільки гроші на вітер витрачати.

– Ну, якби хтось нормально заробляв, то в нас на все вистачало б, – не стрималася й Оля.

Отак, слово за словом, й почалася чергова сварка. Олег, гримнувши дверима, пішов. А Ольга розплакалась. Цієї миті вона чітко зрозуміла, що потрібно негайно щось робити. Причому, кардинально, інакше вона може просто втратити сім’ю. Відтак жінка почала прокручувати в голові варіанти щодо того, що і як вона може змінити.

– Шукай другу роботу, – порадила якось подруга і напарниця по аптеці – Ніна. – Я вже сама над цим думаю.

– А коли ж? – відмахнулася від цих слів Ольга. – Ми тут до 20 години, а ще вдома купа роботи чекає.

Того вечора вона, попри втому і хвилювання, довго не могла заснути. Все думала, де взяти гроші, і раптом пригадала розповідь колишньої сусідки по поверху про те, як її тітка розбагатіла завдяки магії.

Наступного дня жінка почала шукати ворожку, яка б допомогла реалізувати її бажання. Ще через тиждень Оля, відпросившись з роботи начебто за станом здоров’я, їхала в глибинку їхньої області. Там, серед лісових хащ, які підступалися практично до самого хутора, де налічувалося менше від десятка стареньких хатинок, вона знайшла бабусю.

«Хм, оце вона має поправити моє матеріальне становище? – подумала Оля, дивлячись на бідноту в оселі. – Але казали, що до неї навіть народні депутати звертаються».

– Добрий день!  – мовила Оля. – Бабусю, я до вас.

– І тобі добрий день, – неквапом мовила старенька, гладячи великого кота. – Присідай. Розповідай, чого хочеш від мене.

– Розумієте, в нас із чоловіком останнім часом катастрофічно не вистачає грошей.

– Ну так, грошей хочуть усі, – погодилась бабуся. – Ти готова розбагатіти?

– Так, – швидко погодилась Оля. – А скільки я маю вам за це заплатити?

– Зараз ніскільки, – відповіла господиня хатини. – Колись будемо зводити рахунки. Тепер слухай, що маєш зробити.

І вона розповіла про те, що повинна зробити Оля, коли на небі з’явиться молодий місяць.

– Ти тільки не бійся нічого, – мовила старенька, проводжаючи гостю. –Все буде добре. Грошей матимеш стільки, що й сама не знатимеш, куди їх дівати.

Відтоді минуло чотири роки. Через два дні після ритуалу, проведеного біля річки вночі, Оля купила лотерею і зірвала джек-пот. Мільйон гривень! Це було щось неймовірне! Підприємлива Оля відразу вклала ці гроші в купівлю двох приміщень, в яких відкрила салони краси. Через рік салонів було шість.

– Таки правду говорила старенька, – прошепотіла якось Оля, коли керівники салонів привезли їй виторг за місяць. – Тепер грошей у мене стільки, що й сама не знаю, на що витрачати.

На той час сім’я вже жила в заміському будинку. В жінки були шуби з натурального хутра, прикраси з діамантами, на відпочинок літала лише у теплі краї, мала три власні дорогі автомобілі. Ользі інколи здавалося, що це якийсь сон. Щоправда, сном все частіше видавалося життя до зустрічі з бабусею.

Минуло ще п’ять років. Одного вечора, повертаючись додому, Олег потрапив у дорожню аварію. Лікарі не давали шансів – надто важкими були отримані травми.

– Олю, я їхав і раптом побачив, що поруч сидить старезна баба, – прошепотів він дружині, коли на декілька хвилин отямився в реанімації. – Вона сказала повідомити тобі, що настав час для розрахунку за гроші. Олю, мені так погано. Хто це була? Олю…

Через декілька хвилин він навіки заплющив очі. Він горя жінка замкнулася в собі. Вона щиро любила чоловіка, і його смерть стала для неї великим ударом. Однак, як виявилось згодом, це був лише початок періоду втрат в її житті. Через рік стало відомо, що старший син – наркоман, і за його лікування не взялися навіть в елітних клініках за кордоном. Ще через пів року його не стало. Не встигла Ольга відійти від втрати старшого сина, як у молодшого виявили онкологію. В Ізраїлі медики сказали відверто: життя хлопчини може врятувати лише Господь. Мовляв, медицина тут безсила.

– За що мені все це? – кричала Оля, дивлячись, як згасає її дитина. – Чому я?  Чому мені стільки горя?

Раптом пригадала останню розмову з Олегом. Оті слова, які він сказав за декілька хвилин до своєї смерті. Як же вона забула! Оля усвідомила, що їй негайно потрібно їхати на той хутір. Це ж вона, ота стара забирає її рідних в обмін на гроші! І жінка кинулася туди. Проте, під’їжджаючи до хатини, зрозуміла, що запізнилась.

– Вона вчора виїхала, – тихо мовили сусіди. – Дуже спішила. Казала, що має приїхати жінка, зустрічатися з якою не хоче. Мабуть, то про вас казала.

Від почутого Ольга закричала і впала на коліна.

– Господи, допоможи! Це мені за мої гріхи. Але залиш мені хоч одного сина! Боже, допоможи!

БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Ксенія Фірковська

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Життя, Сім'я
В тему