Життя

Названі діти вигнали з хати, а рідний син погрожує вбити

Названі діти вигнали з хати, а рідний син погрожує вбити

До нас  щодня приходять різні люди. Вони звертаються із проханням вислухати і допомогти їм, розповідають про свої проблеми з владою та чиновниками, рідними та друзями. Але є такі історії, що не просто вражають, а шокують. Ось і цього разу прийшла жіночка, яка розповіла нам про свою сусідку, яку побив син і вигнав з дому.

Вийшла заміж у 68

Зайшовши у лікарняну палату, я побачила заплакану стареньку бабусю, яка без палиці не може навіть встати. У сльозах Євгенія Бугайчук тепер весь час. Адже у свої вісімдесят пенсіонерка не знає де дожити віку: названі діти вигнали її з хати, а рідний син погрожує вбити.

А все почалося відтоді, як помер її чоловік. Названі дочки відразу захотіли продати батьківську оселю, а Євгенію Леонтіївну будь-яким способом вигнати з квартири.

— Я ж не думала, що мене таке чекає. Усе життя прожила у невеличкому селі. Спочатку — з чоловіком, а після його смерті — із синами, — каже пенсіонерка.

А через кілька років до Євгенії Леонтіївни посватався Олександр, якого жінка знала доволі давно, проте ніколи не здогадувалася, що чоловік має до неї почуття. Тож, проживши довге життя, поховавши дружину й чоловіка, Євгенія і Олександр вирішили доживати віку разом.

— Спершу було якось не по собі. Мені ж тоді виповнилося 68 років. Думала: «Що люди скажуть?». Та тепер ні про що не шкодую, адже з Олександром жили душа в душу. Тільки дочки його відразу мене не злюбили, — ділиться наболілим жінка, — Мабуть, після мого переїзду до Олександра, який проживав у місті, вони злякалися, що я буду  претендувати на житло. Адже після реєстрації шлюбу чоловік відразу мене прописав. Хотів, аби все було офіційно. Мабуть, навіть думки такої не мав, що на старості літ я опинюсь на вулиці, — каже старенька, заливаючись слізьми.

У шлюбі із Олександром жінка прожила 12 років. Переживши важку хворобу, чоловік помер, а дочки ніби й чекали цього. Вони відразу оформили документи на виписку і вигнали її з хати. Жінка не знала що робити, але судитись з дітьми чоловіка не захотіла. Адже на судові тяжби сил не вистачить, та й займатись збором документів немає кому. Після цього жінка переїхала до сина.

 

«Якщо будеш багато говорити — полетиш з 9-го поверху»

За кілька днів у сина жінка пережила справжній жах. Як розповідає Євгенія Леонтіївна, Геннадій (так звуть сина) зловживає спиртними напоями. Часто він забирав у матері гроші і пропивав, а вона сиділа без шматка хліба. А одного разу, добряче хильнувши оковитої, Геннадій сильно побив матір, розбив їй голову, а потім кинув на підлогу… і пішов дивитись телевізор. Жінка просила, аби він викликав «швидку», та п’яний син не звертав на неї уваги, а тільки злісно повторював: «Нічого з тобою не станеться, а будеш багато говорити — полетиш з 9-го поверху.» Голодна  й побита жінка пролежала вдома два дні. На численні благання про допомогу горе-син так і не реагував. Тож бідолашна жінка чекала моменту, аби втекти.

 

Втекла від рідного сина

Того вечора син, як завжди, був напідпитку, посварився з матір’ю, а коли він без задніх ніг впав на ліжко і забувся у захмелілому сні, жінка швидко зібрала всі документи і втекла до сусідки, аби та допомогла їй. Так Євгенія Леонтіївна опинилася у лікарні, де їй діагностували травму голови, численні забої та синці.

Син Геннадій про свій вчинок говорить неохоче. Каже, що не виганяв матір і не відмовляється від неї. А навпаки, хоче, аби вона повернулась до нього. Проте жінка впевнена, що він хвилюється лише за її пенсію. Адже вже близько п’яти років Геннадій немає постійної роботи. Інколи підробляє, а зароблене витрачає на оковиту. З дружиною він розлучився кілька років тому, а донька, яка має власну сім’ю, рідко коли навідується в гості. — Тож вплинути на сина-алкоголіка нікому, — скаржиться бідолашна. Щоправда, сусіди неодноразово викликали дільничного, який проводив із Геннадієм виховні бесіди і частенько забирав п’яничку у відділок, та той ніяких висновків не дійшов. Писати заяву на сина, аби порушити проти нього кримінальну справу, жінка теж не хоче. —  Це ж моя дитина. Я не хочу, щоб через мене він сидів в тюрмі, — каже Євгенія Леонтіївна. Тож після лікарні вона знову повернулася до сина. Та хто знає, що чекає стареньку цього разу.

Ірина Поліщук

БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Найцікавіше, Життя
В тему