Життя

У немовлят можливий імунітет до COVID-19: вчені зробили грандіозне відкриття

У немовлят можливий імунітет до COVID-19: вчені зробили грандіозне відкриття

Нещодавно американські науковці зробили доленосне відкриття. Вони з’ясували, що материнське молоко жінок, що перехворіли на COVID-19, насичене антитілами до хвороби. Вони припустили, що так немовлята отримують імунітет до коронавірусу.

Як повідомляє видання MedicalXpress, для вивчення біологи з університету Каліфорнії взяли зразки молока у 15 жінок, котрі щойно народили. 8 зразків від породіль, що вже перехворіли, а 7 – мали підозру на хворобу. Ці зразки порівнювали із молоком жінок, які не хворіли.

Що показало дослідження

Вчені з’ясували, що грудне молоко має у своєму складі сильні антитіла, які знешкоджують вірус хвороби. Окрім того, це тіла селекторного типу, тобто такі, що не руйнуються від слизу шлунку.

На думку біологів, саме антитіла sIgA, які виявили в молоці, особливо ефективні в боротьбі з коронавірусом. Завдяки цьому немовлята отримують хороший імунітет.

Що це дає

Це відкриття допоможе вилікувати немовлят, у яких коронавірус має важку форму, та новонароджених. Науковці не виключають і той факт, що очищене молоко можна буде використовувати для лікування дорослих.

Однак до розробки лікування на основі молока ще досить далеко. Але воно може стати безцінним для країн, яким недоступні інші методи лікування.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, імунітет, немовля
В тему

Останні матеріали