21 Грудня 2020
Новини

Новий штам коронавірусу: Британія опинилася в тимчасовій ізоляції

Новий штам коронавірусу: Британія опинилася в тимчасовій ізоляції

Нещодавно у Великій Британії повідомили про поширення нового штаму коронавірусу, який складніший і набагато заразніший від попереднього. Про його появу стало відомо лише на початку грудня, хоча виявили його ще у вересні, а у листопаді він створив справжню загрозу.

Як стало відомо, що станом на 14 грудня у 60 регіонах Великобританії зафіксували більше ніж 1000 випадків нового штаму хвороби.

Яка ситуація зараз з поширенням коронавірусу в Британії?

ВООЗ запевнила, що моніторить ситуацію на пів острові і не підтверджує інформації, що новий штам заразніший чи небезпечніший. Натомість прем’єр-міністр Англії Борис Джонсон запевнив, що збільшення кількості захворювання на коронавірус пов’язано з новим штамом. На його думку, нова мутація на 70% заразніша, ніж попередня.

Так, тільки за 19 грудня у Британії коронавірус зафіксували у 27 тисяч осіб, а вже наступного дня кількість досягла позначки майже у 36 тисяч хворих, що є новим рекордом для країни. Як свідчать дані з офіційної статистики Великої Британії, за добу від хвороби померли 326 пацієнтів.

Загалом від початку пандемії в країні від коронавірусу померли 67 тисяч хворих, інфікувалося та одужало 2,4 мільйонів осіб.

Ситуація погіршується тим, що скупчення британців найперше зафіксували на вокзалах, адже люди масово покидають Лондон. Влада занепокоєна таким «безвідповідальним» ставленням громадян.

Саме тому глава МОЗ Великої Британії Метт Генкок заявив, що ситуація з поширенням нової мутації коронавірусу вийшла з-під контролю.

Щоб попередити масове поширення мутації COVID-19, в Англії на кілька місяців запроваджують жорсткий локдаун для 16 мільйонів жителів регіону без послаблень навіть на Різдво. За офіційними даними, 60% нових заражень у Лондоні спровоковані новим штамом коронавірусу.

Як реагують на це інші країни світу?

Зараз нову мутацію коронавірусу вже зафіксували в Данії, ПАР, Австралії та Нідерландах. І хоча експерти переконують, що вакцина, незважаючи на нову мутацію вірусу, не втратить своєї ефективності, і показник смертності не зросте, людство налякане.

Через загострення ситуації у Великій Британії, Євросоюз у Брюселлі збирається на термінове засідання.

Зараз вже багато країн Євросоюзу припинили пасажирське сполучення з Туманним Альбіоном. Як стало відомо, до кінця цього року 30 країн Європи припинили авіасполучення з Британією. Сама ж Британія заборонила кораблям покидати Дувр – найбільший порт країни. Ця заборона триватиме поки що 48 годин.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, великобританія, Світ
В тему