Життя

У 70 років встановив одразу п’ять рекордів України!

У 70 років встановив одразу п’ять рекордів України!

Валерієві Фальову вже 70 років. Але, попри поважний вік, цьому кремезному чолов’язі під силу підняти навіть 100-кілограмову штангу!

У чому ж секрет такого богатирського здоров’я чоловіка розповідають у публікації в газеті «Твій вибір».

– У тому, що з дитинства займаюся спортом, – розповідає Валерій Вікторович із Івано-Франківська. – Я ще був школярем, а вже тягав залізо. У 17 років виборов свою першу солідну перемогу – титул чемпіона України. Потім продовжив професійно займатися важкою атлетикою. І у віці 26 років я став одним із небагатьох спортсменів, яким довірили відстоювати честь країни на ХХІ Літніх Олімпійських іграх 1976 року.

З того часу минуло понад 40 років, однак Валерій Фальов досі у спортивному строю.

– Кожен мій день починається з того, що прокидаюся о шостій ранку. Роблю зарядку. Повирішую деякі свої питання – та прямую до дитячо-юнацької спортивної школи, де працюю тренером. Там за годину до початку занять із вихованцями виконую свій комплекс вправ. А тоді вже працюю з майбутніми чемпіонами, – розповідає Валерій Вікторович, який уже десятки років трудиться в Івано-Франківській ОДЮСШ, у відділенні важкої атлетики.

Втім не лише успіхами вихованців славиться досвідчений тренер. На останньому чемпіонаті України з важкої атлетики серед ветеранів Валерій Фальов побив усі можливі рекорди.

– Конкуренція на чемпіонаті була чимала: участь у змаганнях брали майже 50 спортсменів. Тож, аби показати достойний результат, готувався до чемпіонату впродовж двох тижнів, – продовжує Валерій Фальов. – Особисто я п'ять разів підходив до штанги, і щоразу результативно. Спершу підняв у ривку 77 кілограмів, далі в поштовху взяв 97, а потім – і всі 100 кілограмів. А врешті ще й у підсумку здобув два рекорди – 171 та 177 кілограмів. Для порівняння, мій найближчий конкурент, який посів друге, підняв лише 62 кілограми.

Ось так у свої 70 спортсмен встановив аж п'ять національних рекордів!

Колеги з Івано-Франківської ОДЮСШ кажуть: Валерій завжди вирізнявся наполегливістю і спортивним азартом. А остання сенсаційна перемога викликала справжній фурор у спортивних колах.

– Дитина бачить свого вчителя. Розуміє, що колись тренер теж був маленьким, теж не все вмів, але завдяки щоденній праці став чемпіоном. Відтак це вселяє віру дитини в її сили, – каже тренер Мирослав Карабін. – Та й ми, колеги, беремо приклад із Валерія Вікторовича, як у здоровому тілі зберігати здоровий дух навіть у поважному віці.

Однак титулом чемпіона України Валерій Фальов обмежуватися не збирається. Наступні змагання, до яких наразі готується Валерій, – чемпіонат Європи. Попередньо змагання, які мають відбуватися в Нідерландах, заплановані на травень.

Ніна Грицюк

 БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: спорт, здоровий спосіб життя, чоловіки
В тему