Життя

Зібрав 30 тисяч пляшок алкоголю із 20 країн світу

Зібрав 30 тисяч пляшок алкоголю із 20 країн світу

Дещо незвичне хобі має Віталій Дубчак, який колекціонує пляшки з алкоголем.

Ще й жартує: мовляв, коли інші люди напої вживають, то він їх колекціонує, йдеться у публікації в газеті «Твій вибір».

– А розпочалося моє хобі понад 30 років тому, – розповідає житель міста Кропивницький. – Одного разу, перебираючи речі у старому батьківському серванті, я побачив мініатюрну пляшечку з алкоголем. Вона була настільки оригінальною, що вирішив залишити. Згодом подібну подарували друзі – і з'явилася думка, що можна починати колекціонувати їх.

Відтак чоловік почав купувати пляшки з напоями, їх дарували друзі і рідні. Тож нині в колекції чоловіка – понад три тисячі пляшок. Причому, є пляшки, привезені більш як із 20 країн світу. Тому чоловік відвів під свою колекцію всю кімнату. Там розміщує пляшки за видами і датами виготовлення.

Із колекції Віталія Дубчака
Із колекції Віталія Дубчака

– У моїй колекції є чимало пляшок у вигляді автомобілів, будинків, човнів, – залюбки розповідає колекціонер. – Є пляшки у вигляді жіночих підборів, музичних інструментів. Є унікальна серія із зображенням Гітлера. Колекцію активно поповнюють друзі, які до свят шукають для мене в подарунок мініпляшечки.

Одного разу мені подарували коньяк «Едмон Дюпуа». Це, до речі, улюблений напій Сальвадора Далі. Кажуть, що великий художник пив лише цей напій. Серед унікальних експонатів – коньяк «Ремі Мартін», виготовлений в 1937 році. Також маю дві пляшечки у вигляді п'ятисантиметрових чарок, які наповнені коньяком. Свого часу я виміняв їх в колекціонера на пляшку горілки «Златогор».

Чоловік залюбки розповідає історію, як під час інтернет-аукціонів виграв торги за одну цікаву мініатюру. Коли дізнався про це, то щиро зрадів. Мініатюру мав отримати посилкою, однак її власник на гірськолижному курорті зламав обидві ноги і змушений був сидіти вдома. Відтак посилку зміг відправити лише через пів року. А на знак вдячності за терпіння надіслав пляшку коньяку.

– Мене знають в усіх магазинах, де продають алкоголь, – каже пан Віталій. – Відтак, як тільки у продажі з’являються пляшки цікавої форми, то продавчині відразу телефонують до мене. До речі, моя колекція занесена до Національного реєстру рекордів України.

Ксенія Фірковська

БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: захоплення, хобі, алкоголь
В тему