Життя

Як виживають українці в Америці

Як виживають українці в Америці

Українські емігранти вже майже століття успішно колонізують заокеанські землі. Примітно, що впродовж трьох наймасовіших хвиль еміграції до США, Канади, Аргентини, Уругваю та європейських країн наші співвітчизники влаштовувалися на новому місці найвдаліше посеред інших емігрантів. Подібна ситуація й сьогодні, коли українцям усе частіше вдається досягти стандартів «американської мрії».

У Сполучених Штатах український емігрант отримує додатковий плюс, якщо одразу володіє англійською мовою. В такому випадку йому набагато легше інтегруватися в суспільство американців, знайти достойне житло і гідно заробляти.

Робота

За словами тутешніх емігрантів, до їхнього працевлаштування американці ставляться з обережністю, бо не знають: чого чекати від іноземця. Ліпше, коли роботодавець отримує хороші рекомендації на мігранта від своїх знайомих. Самостійно знайти роботу в США українцю не так вже й просто. Хоча є безліч оголошень про найм у газетах, журналах та Інтернеті. Зарплату в Америці платять не щомісяця, а щотижня. Втім, свої перші гроші людина отримує аж після двох тижнів праці.

Заробітки

Заробляють в Америці по-різному. Це залежить від місця проживання (щось схоже в Україні, де найбільше заробляють у Києві). В Нью-Йорку офіційна мінімальна заробітна плата – 7,25 долара за годину, в Філадельфії – 7,85 долара. Тобто за тиждень людина має приблизно 300 доларів заробітку, в місяць – 1200. Має значення й професія та кваліфікація працівника. Наприклад, учитель у школі отримує за рік близько 70-80 тисяч доларів, лікар – 120 тисяч, водій автобуса – 60 тисяч «вічнозелених». Податки із зарплати сягають від 15 до 19 відсотків.

Житло

Аби винаймати житло, в США потрібно заробляти щонайменше 1500 доларів. Найдешевша кімната у поганенькій квартирі в бандитському районі Нью-Йорка коштує 450 доларів на місяць. Плюс комунальні послуги – десь 120 доларів. Із меблями проблема: нові для емігрантів надто дорогі. Тому більшість збирає вживані меблі… прямо посеред вулиці. Адже американці час від часу жертвують старі меблі. Наприклад, у Нью-Йорку можна підібрати викинуте кожного четверга. Просто заможні люди вирішили оновити інтер’єр приміщення вдома чи офісі.

Харчі

Якщо дуже економити, їжа обійдеться щомісяця в 200 доларів. Загалом із харчуванням проблем немає, бо ціни на харчі по-справжньому демократичні. Всього за 2 долара в США можна повноцінно пообідати. І не чим-небудь, а… куркою-гриль! Її ціна є настільки доступною, що мігранти, які тільки приїжджають в Америку, лише так і харчуються зранку й до вечора: курка-гриль, хліб, вода.

Авто

Цікаво, що навіть бідний мігрант може дозволити собі придбати в Америці автомобіль! Наприклад, старенький Ford можна купити всього за 300 доларів. До речі, пальне в США дуже дешеве: приблизно 55-60 центів за літр.

БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Найцікавіше, Життя
В тему