Відео

«Усик – чемпіон! Перемога для всієї України!», - Олександр Усик здолав Джошуа і захистив пояси

«Усик – чемпіон! Перемога для всієї України!», - Олександр  Усик здолав Джошуа і захистив пояси

У суботу, 20 серпня, чемпіон світу за версіями WBA, WBO, IBF та IBO у надважкій вазі Олександр Усик (19-0, 13 КО) переміг британця Ентоні Джошуа (24-2, 22 КО) у реванші та захистив титули.

Поєдинок тривав всі 12 раундів. Британець агресивно розпочав бій, проте Усик зумів перехопити ініціативу. У восьмому та дев'ятому раундах Джошуа провів кілька атак у корпус, але українець знову перехопив ініціативу у десятому раунді та довів бій до перемоги роздільним рішенням суддів — 113−115, 115−113, 116−112.

«Цей бій вже історія. Його будуть дивитися багато поколінь, особливо той раунд, де мене намагалися сильно бити. Але я вистояв і переломив бій на свою користь. Що далі? Ф’юрі не пішов на пенсію, він хоче боксувати. Я буду боксувати або з Тайсоном Ф’юрі, або не буду боксувати взагалі», - сказав український боксер. 

Тепер в активі 35-річного Усика 20 перемог (13 - нокаутом) у 20 поєдинках. Чотири з них він провів у надважкій вазі. Перед цим Олександр став абсолютним чемпіоном світу в крузервейті (вагова категорія до 90,7 кг), завоювавши там усі чотири найпрестижніші пояси.

У послужному списку 32-річного Джошуа 24 перемоги (22 - нокаутом) і три поразки. Вперше Ей Джей програв у червні 2019 року Енді Руїсу, але в грудні того ж року переміг мексиканця в реванші та повернув собі титули.

Після 12 раундів та перемоги Усика пристрасті на ринзі в Джидді не закінчилися.

Хоча спочатку усе здавалося максимально приязно. Джошуа підійшов до Усика, поспілкувався з ним (одним зі слів було respect) та на оголошення результату узяв разом з Олександром український прапор.

Вже після оголошення перемоги Усика й салютів Джошуа повернувся в ринг й почав творити щось дивне:

- узяв два пояси, які зберіг Усик, підняв їх та кинув на землю;

- підійшов до Усика та узяв український прапор;

- сказав Усику: «Ти не побив мене»;

Узяв мікрофон і видав найдивнішу промову вечора, яку ви всі хотіли зрозуміти під час прямого етеру:

«Якби ви знали мою історію, ви б зрозуміли пристрасть. Я не якийсь бісовий боксер-любитель з п’ятирічного віку, який був елітним проспектом з юності. Мене посадили до в’язниці, мене відпустили заставу і після почав тренуватися. Я хотів мати можливість битися.

Мені прикро, що довелося б забрати пояси в Усика. Але це через пристрасть, яку я вклав у це. Цей хлопець побив мене сьогодні. Можливо, я міг би виступити краще, але це свідчить про рівень важкої роботи, яку я доклав, тому, будь ласка, поаплодуйте нашому чемпіону світу у надважкій вазі.

Я не 12-раундовий боєць. Подивіться на мене, я нова порода надважковаговиків, Майк Тайсон, Сонні Лістон, Джек Демпсі, «ви не кидаєте комбінацій, як Роккі Марчіано». Я надважковаговик, це важка робота. Усик - феноменальний талант, тричі «ура» на його честь».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Світ, бокс, олександр усик
В тему