Відео

В Одесі згорів цілий поверх будинку: люди бігли в піжамах, без одягу, грошей

В Одесі згорів цілий поверх будинку: люди бігли в піжамах, без одягу, грошей

В Одесі 12 липня загорілася житлова багатоповерхівка.  Масштабна пожежа знищила цілий поверх, знищила щонайменше 7-8 квартир. Ліквідувати її вдалося тільки через кілька годин.

Займання було зафіксовано в одній із квартир на третьому поверсі. Однак ситуація ускладнилася тим, що вогонь швидко перекинувся на дах і балкон другого поверху. Для ліквідації НП спершу задіяли десять пожежних машин.

Жителям будинку вдалося врятувати своїх домашніх улюбленців і трохи речей. Люди сиділи на тротуарі навпроти будинку, що загорівся. Деякі погорільці опинилися на вулиці в піжамах, без будь-яких речей і грошей.

Одну домашню тварину вдалося врятувати і пожежним – вони винесли на вулицю з будинку, що палав, клітку з кроликом.

Через деякий час пожежним все ж вдалося локалізувати вогонь на площі 700 кв. м. Однак вийшло це не одразу – після першої спроби полум'я спалахнуло з новою силою. На місце НП прибули ще кілька пожежних машин.

О 14:33 пожежу змогли ліквідувати повністю. Після цього рятувальники почали розбирання та проливку конструкцій. На щастя, загиблих та постраждалих немає.

У пресслужбі ДСНС уточнили, що пожежа спалахнула в будинку 1814 року забудови, всередині нього дерев’яні перекриття. Загалом до ліквідації вогню залучили 60 осіб особового складу та 18 одиниць техніки.

Одна з місцевих жительок припустила, що, швидше за все, пожежа почалася в квартирі №63, господарі якої живуть в Москві і постійно здають житло.

Останнім часом в квартирі жила велика компанія молоді 18-20 років. За словами жінки, там і часто були п'янки, і на неспокійних сусідів скаржилися в поліцію.

Сусіди погорільців розповіли, що подібна ситуація трапляється в зазначеному будинку не вперше.

Минулого разу займання сталося через несправність проводки. Відтак люди припускають, що цього разу вона могла спалахнути знову. Крім того, жителі будинку, який охопила пожежа, скаржаться, що перенапруження електромережі почало спостерігатися після того, як на першому поверсі з'явилися ресторани.

«Весь третій поверх згорів. Щонайменше квартир 7-8. Знайомі передають, що жертв серед мешканців немає. Однак є ті, хто залишився в піжамі без одягу, грошей, нічого немає», – розповідають очевидці про скрутне становище тих, хто втратив свої оселі.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, одеса, пожежа, Надзвичайні події
В тему