Відео

Де на Волині фіксували спалахи коронавірусу: перелік

Де на Волині фіксували спалахи коронавірусу: перелік

На Волині від початку епідемії коронавірусу зафіксували декілька спалахів хвороби, в межах розслідування яких обстежили понад 450 контактних осіб.

Про це повідомила 25 травня заступниця голови Волинської ОДА Тетяна Щербак.

Зокрема, на Володимир-Волинській птахофабриці зареєстрували 7 випадків вірусу. Усі — працівники цеху напівфабрикатів. "Крім того отримано 46 ектренних повідомлень про підрозру... Вони відпрацьовуються", —  додала посадовиця.

Під час епідеміологічного розслідування виявили близько 60 контакних осіб, за якими ведеться медичне спостереження. 

"Проводяться всі заходи щодо індивідувального захисту працівників. Проводиться заключна дезінфекція у цеху напівфабрикатів і фасовки. Створенні всі умови для прийому їжі працівників на вулиці", — мовила вона.

Також серйозний спалах на "Волиньхолдингу" в Торчині. Зареєстровані 8 підтверджених випадки. 

"Встановлено коло контактних осіб — 45 людей. Обстежено 38 і з них 14 — негативні. Інші в роботі. На підприємстві проводять епідеомілогічні заходи", — розказала Тетяна Щербак.

Ще одне місце, де зафіксували спалах вірусу — психіатрична лікарня в Олиці. У колі контактних осіб відпрацювали десятки людей і нині всі, в кого був позитивний тест — на лікування. Зокрема, одного працівника госпіталізували в інфекційну лікарню.

Серед причин спалаху називають недостатню дисципліну працівників та захисні заходи, які проводилися в медзакладі.

Серед міст Волині найбільше випадків у Ковелі - 146, хоча в районі всього 7. Залишаються діячими спалахи в швейній фабриці і в Ковельській райлікарні, де COVID-19 виявили у 8 працівників. Обстежили 40 контактних осіб і позитивний резулультат лише в 13.

В рамках спалахів обстежили понад 450 осіб. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, коронавірус
В тему