Відео

Що зараз відбувається у Чорнобильській зоні

Що зараз відбувається у Чорнобильській зоні

До Чорнобильської зони вранці 17 квітня виїхав  мер Києва Віталій Кличко.

Про те,  що зараз відбувається у Чорнобильській зоні, та чи пожежі загрожуватимуть столиці України, він розповів у відео  на своїй сторінці у Facebook.

"Відкритих вогнищ немає, є тління. Потрібно ще декілька діб, що усе загасити. Наразі там працює понад тисячу рятувальників, підключена авіація", - сказав мер столиці.

Кличко також додав, що за словами експертів, забруднення радіацією немає, але у Києві дійсно є задимлення. Однак, за словами мера, усі чутки про те, що вітер з Чорнобиля несе у Київ радіацію, не відповідають дійсності.

Нагадаємо, через сильний вітер 16 квітня у Чорнобильській зоні знову почалася пожежа, яка була ліквідована 14 квітня.

4 квітня в Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення поблизу с. Володимирівка Котовського лісництва виникла верхова лісова пожежа на площі 20 га. До гасіння залучили авіацію. 6 квітня поліція відкрила кримінальне провадження через пожежу в Чорнобильській зоні. Журналісти ТСН, які побували на місці згарища, кажуть, що вогнем знищено не лише ліси, а й 12 віддалених сіл, цвинтарі. Від пожежі загинули та постраждали сотні тварин. Збитки сягають десятків мільйонів гривень, проте точна площа вигорання ще невідома.

Пожежу в Чорнобильській зоні, яка тривала 10 днів поспіль, 14 квітня вдалося згасити, після того два дні спостерігалось лише тління пеньків та деревини. Рятувальникам дуже допоміг дощ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, чорнобиль, віталій кличко, пожежа
В тему