Відео

«Бог почує на Великдень, навіть якщо будете вдома в масці», - Комаровський

«Бог почує на Великдень, навіть  якщо будете вдома в масці», - Комаровський

Незважаючи на те, що світлий сімейний Великдень в українського педіатра Євгена Комаровського асоціюється, насамперед, із зустріччю з близькими друзями, батьками, дітьми та внуками, цього року він з ними не святкуватиме.

Про це він розповів на своєму каналі на YouTube - пише ІА   Волинські новини.

«Христос Воскресне, незалежно від того, де ви будете знаходитися на Великдень. Будь ласка, не затьмарюйте таке світле свято можливістю захворіти, неадекватним ризиком, реальною загрозою захворіти, розповсюдити інфекцію, знову загострити те, що відбувається навколо. Будь ласка, побудьте вдома. Нехай це буде останній такий Великдень у нашому житті», – звернувся до своїх підписників авторитетний український педіатр Євген Комаровський.

Лікар поділився, що для нього Пасха – це світле сімейне свято, яке асоціюється передусім із зустріччю з близькими друзями, дітьми та внуками. Однак цього року Великдень Комаровський проведе без них, оскільки боїться захворіти на коронавірус, адже перебуває в зоні ризику через вік, слабкі легені й нестабільний артеріальний тиск.

«Я дуже хочу побачити своїх дітей, поцілувати онуків, але я прекрасно розумію: якщо я захворію, то не воскресну, вони залишаться без мене. Я прекрасно розумію: якщо я захворію, мені може не вистачити місця в лікарні. І ви теж повинні це розуміти. Я прекрасно розумію: якщо я захворію, якщо захворіє хтось із моїх близьких, то лікуватися ми будемо власним коштом. Ви це розумієте? До того ж, коли ви будете лікуватися власним коштом, ви ще будете думати про те, де взяти необхідні медикаменти. Тому що їх може не виявитися під рукою», – сказав педіатр.

Він пригадав, що на Вербну неділю, проїжджаючи поблизу церкви, міг спостерігати натовп: «Я уявляю, що буде на Пасху. Мені навіть страшно про це думати».

«Як щодо Бога в душі? Бог вас почує навіть тоді, коли ви будете в масці, якщо ви щирі, хочете лише добра для себе і своїх близьких. Невже ви дійсно вірите в те, що Воскресіння Христове, ставлення до благої вісті залежить від того, де ви знаходитеся в цей день? Задумайтеся над самим явищем Великодня», – зазначив лікар.

Євген Комаровський звернув увагу, що епідемія коронавірусу завершиться лише тоді, коли утвориться колективний імунітет і вірус перестане циркулювати.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, коронавірус, євген комаровський, великдень
В тему