Відео

Як нелюди наживалися на онкохворих українцях (відео)

Як нелюди наживалися на онкохворих українцях (відео)

В інституті раку завідувач і лікар, за версією слідства, вимагали у пацієнтів гроші за безкоштовні медикаменти.

Про це повідомляє Лига.Новости.

Прокуратура Києва повідомила про підозру завідувачу поліклінічного відділення Національного інституту раку та лікарю-онкологу, які, за версією слідства, причетні до заволодіння коштами онкохворих громадян.

У прокуратурі кажуть, що завідувач і лікар створили умови, при яких пацієнти не мали можливості отримати безкоштовну медичну допомогу.

У прокуратурі кажуть, що зловмисники переконували пацієнтів, що кількість безкоштовних препаратів обмежено, тому за сприяння в отриманні безкоштовних ліків медики вимагали від пацієнтів грошову винагороду, в тому числі під виглядом благодійної допомоги, в сумі від 1500 до 18000 грн за один курс хіміотерапії.

Крім того підозрювані давали вказівки іншим лікарям, яким чином проводити консультації з пацієнтами та їх родичами, щоб змусити їх платити гроші за ліки, відзначили в прокуратурі.

Зараз в цій справі встановлено семеро потерпілих, яким завдано матеріальних збитків на суму близько 40 000 грн.

Завідувачу і лікаря повідомлено про підозру за частиною 1 статті 184 (Порушення права на безоплатну медичну допомогу) і частиною 3 статті 191 (Заволодіння чужим майном шляхом зловживання особою своїм службовим становищем, вчинене повторно) КК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ваш син скоїв ДТП»: на Волині шахрай за старою схемою «викачав» з пенсіонера шалену суму

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, суспільство
В тему