Відео

Дзвінок Порошенка: хто це оплачує (відео)

Дзвінок Порошенка: хто це оплачує (відео)

Напередодні другого туру виборів українці почали отримувати телефонні дзвінки від чинного Президента України Петра Порошенком. І все б нічого, якби голос гаранта не був записаним і це б не було передвиборчою агітацію.

Про це повідомляє канал 24.

У своєму зверненні до українців Порошенко закликає прийти на виборчі дільниці та підтримати його курс.

«21 – квітня вирішальний день, що визначить долю країни. Прошу Вас підтримати мій курс: демократію та гідність, а не реванш, стабільну гривню, а не інфляцію, шлях до Європейського Союзу та НАТО. Підтримайте сильну Україну, а не країну, що впаде на коліна. Головне – зберегти країну. І до зустрічі 21-го», – каже голос чинного президента.

Судячи з дописів у соцмережах, телефонують щонайменше з двох номерів –044-364-88-43 (київський стаціонарний номер) та 089-220-00-21 (IP-телефонія). Дехто з користувачів переконує, що дзвінки з останнього номера надходили ще минулого року: або з опитуванням від мережі автозаправок, або з візового центру, або ж абоненти просто чули мелодію.

До слова, 19 квітня з київського стаціонарного номера отримав такий дзвінок від Порошенка й один із журналістів 24 каналу. Свої контакти ані штабу Порошенка, ані його партії БПП він не залишав.

У штабі Порошенка підтвердили, що це саме вони роблять такі дзвінки та оплачують їх з виборчого фонду. Щоправда, суму, у скільки обійшлася така агітація, поки не називають.

Крім того, де штаб Порошенка взяв телефонні контакти українців, які є персональними даними, нардеп і керівник секретаріату партії «Блок Петра Порошенка» Максим Саврасов у коментарі активістам зазначив, що «алгоритму не знає». Також він не повідомив, як команда чинного президента отримала доступ до телефонний номерів.

За словами речника команди Порошенка Олега Медведєва, такі дзвінки допоможуть визначитися з вибором тим, хто ще не знає, за кого голосувати 21 квітня.

«Комусь подобаються такі дзвінки. У когось викликають відторгнення... Важливою є реакція тих виборців, які не визначилися. За них іде боротьба. Опитування показують, що їх уже багато – щонайменше 20%. Можливо, цей дзвінок і дебати допоможуть їм зробити усвідомлений вибір на користь одного з кандидатів. Бажано, звісно, на користь Петра Порошенка», – наголосив він.

Відповідно до аналізу проміжного звіту штабу Порошенка від 13 квітня щодо видатків на передвиборчу кампанію, там немає жодних даних щодо витрат на такі дзвінки. Імовірно, ця інформація міститиметься у фінальному звіті, який оприлюднять уже після другого туру виборів.

Соціолог Ірина Бекешкіна, зі свого, боку зауважила, що виборці Петра Порошенка є дуже освіченими. Це ж саме можна сказати й про прихильників Зеленського.

«Виборці Порошенка та Зеленського є подібними в тому, що і там, і там освітній рівень прихильників – вищий, ніж серед інших кандидатів. Тому, коли казали, що Зеленського підтримують недоумки, – це не так. Виборці Зеленського і Порошенка також є схожими тим, що здебільшого живуть у великих містах. Крім того, електорат обох кандидатів підтримує європейський вектор розвитку України», – стверджує експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онлайн-трансляція дебатів Порошенка і Зеленського (відео)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, Політика, суспільство, петро порошенко, політика
В тему