Відео

У Києві знайшли вбитим працівника АП Порошенка (відео)

У Києві знайшли вбитим працівника АП Порошенка (відео)

В Києві, Шевченківському районі, перехожі знайшли мертвого чоловіка, з ознаками насильницької смерті.

У нього закривавлена голова, у кишені – посвідчення працівника Адміністрації Президента.

Згідно з попередніми даними, це Олександр Бухтатий – пише 24 канал.

Що відомо про жертву?

46-річний Бухтатий Олександр мав дружину та сина. Працював у Адміністрації Президента України головним консультантом Головного департаменту інформаційної політики (відповідне посвідчення у кишені одягу знайшли правоохоронці). У 2018 році захистив науковий ступінь доктора наук у спеціальності Державне управління.

У 2016 році, коли президент створив Раду по захисту професійної діяльності журналістів і свободи слова, Олександр увійшов до її складу та став її секретарем. Ця Рада – консультативний орган при президенті, покликаний моніторити ситуацію в Україні з порушеннями щодо свободи слова (за 2018 років таких зареєстровано близько 200) та створенням умов безпечної роботи журналістів. Щоправда, попри те, що Рада мала б, згідно з умовами створення, збиратися щокварталу, у 2018 році вона не збиралася жодного разу.

Зараз на місці виявлення тіла працює слідчо-оперативна група, яка з'ясовує обставини вбивства. Поки відомо, що чоловік вийшов о 6:50 з роботи, але далеко не дійшов. У нього розбита голова. Чи пов'язане вбивство чоловіка з його професійною діяльністю – наразі невідомо.

Чекають на результати судово-медичної експертизи

Водночас речник Національної поліції України Ярослав Тракало заявив:  «Можу підтвердити, що дійсно знайшли тіло. Цей громадянин працював співробітником Адміністрації президента».

У свою чергу, директор Департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко конкретизував, що йдеться саме про головного консультанта Головного департаменту інформаційної політики АПУ Олександра Бухтатого. Речник Нацполіції зауважив, що, «за попереднім оглядом, слідів насильницької смерті на тілі не виявлено».

«Буде проведений розтин, після чого можна буде сказати щось конкретніше. Остаточні висновки, як і правову кваліфікацію і за якою статтею буде відкрито кримінальне провадження, можна буде зробити після проведення судово-медичної експертизи», - резюмував Тракало.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна, київ
В тему