В центрі уваги

Як вибрати зарядну станцію: поради експертів

Як вибрати зарядну станцію: поради експертів

Зарядні станції стали невід'ємною частиною нашого життя. Вони знайшли широке застосування — від заряджання різноманітних гаджетів та ноутбуків до забезпечення резервним живленням побутової техніки та більш серйозного обладнання — опалювальних котлів, холодильників чи насосів. Вибір ідеальної зарядної станції може стати справжнім викликом, але, користуючись нашими рекомендаціями, можна буде легко обрати оптимальний варіант. Давайте розглянемо які бувають види зарядних станцій, як вибрати найкращу і на які бренди варто звернути увагу.

ZICE0BIHLM1XXpRxR1fo8ERFWTlrRbtMJN-nxR6dxBIo8JSZPwp_4j9STj1b4bvlKmWkchna0ypGO1YXC2nbB0a-unmxjDm4k5dEtZAVnNko56UEN0MVoNfQwCyXJYYe9CTQroHUMTCakKvpucgEVrA

Типи зарядних станцій

За призначенням зарядні станції можна розділити на кілька типів — для дому, для квартири, для котлів та для ноутбука. Зарядні станції для приватного будинку більш потужні (від 2 кВт) і можуть заряджати декілька пристроїв одночасно, живити практично всі електричні прилади в домі. Якщо інтерфейс зарядної станції підтримує зарядку від сонячних панелей — це допоможе значно економити на електроенергії та забезпечити будинок автономним джерелом енергії.

Для квартир зазвичай достатньо більш компактних станцій меншої потужності — від 0,5 до 1 кВт. Цього достатньо для зарядки гаджетів, ноутбука, камери та під?єднання побутових приладів типу холодильника чи бойлера.

Зарядні станції для котлів, крім високої потужності (від 1 кВт), мають велику ємність акумулятора для забезпечення тривалого і безперервного живлення опалювальної системи.

Головний критерій щодо зарядних станцій для ноутбука — вони мають бути портативними, легкими та мати функцію швидкої зарядки гаджетів. Зазвичай це пристрої невеликої потужності — 0.5-0.7 кВт.

Вибрати зарядну станцію для ваших потреб можна на Лодка5.

Переваги зарядних станцій

Зарядні станції дозволяють отримати доступ до електроенергії там, де відсутнє підключення до стаціонарної електромережі та рятують у випадку відключення світла. Крім цього, такі пристрої мають багато переваг у порівнянні з іншими резервними джерелами енергії:

  • не використовують паливо;
  • відрізняються практично безшумною роботою;
  • безпечні і прості у використанні;
  • універсальні, бо можуть заряджатись від мережі 220 В, сонячних батарей чи автомобільного акумулятора;
  • захищені від пошкоджень та стрибків напруги;
  • компактні та мобільні.

Придбати зарядну станцію — це зробити вигідну інвестицію у власну енергонезалежність.

Як правильно вибрати зарядну станцію?

При виборі зарядної станції необхідно звернути увагу на декілька факторів:

  1. Потужність. Відштовхуючись від ваших потреб, оцініть, якої потужності вам потрібна станція. Для цього додайте споживчі потужності всіх пристроїв, що плануєте одночасно заряджати від станції. Обов?язково враховуйте, що деякі прилади можуть мати пускову потужність, що в кілька разів перевищує споживчу. Щоб така техніка могла працювати від зарядної станції, необхідно обрати зарядку потужністю, не менше ніж пускова потужність таких приладів.
  2. Ємність акумулятора. Чим більше цей показник, тим довшим буде період автономної роботи під час відсутності електроенергії.
  3. Кількість вихідних портів. Порахуйте, скільки пристроїв має одночасно заряджатись від станції і оберіть зарядку, що максимально відповідає цим потребам. Наприклад, зарядна станція EcoFlow RIVER 2 має 2 порти USB-A, 1 порт USB-C та 1 розетку 220 В.
  4. Розміри. Якщо плануєте переносити станцію з собою, звертайте увагу на компактні та легкі моделі.
  5. Тип батареї. Більшість зарядних станцій оснащено літій-іонними або літій-залізо-фосфатними акумуляторами. Перші — більш легкі, доступні за ціною, мають експлуатаційний термін 500-800 циклів заряду і розряду. LiFePo4 акумулятори мають значно довший ресурс — до 7 тисяч циклів, але коштують дорожче і відрізняються більшою вагою.

taHANhM6R3cJhfJ8sc6We_HBI6Oeqwhk1bxGZKhaudAWkPZfnTXeESCdJ8oJLnl1GNuAhCOfT-HJE269tMlSTmPx61kZR4sk9ZvXnC3dI8Zy0PbQcx_5OLVIQgwopPBav5zsAkbV4zhSRsxPInbe9gs

Які бренди зарядних станцій користуються найбільшою популярністю?

На ринку існує багато перевірених брендів, що встигли себе зарекомендувати як виробники якісних і надійних зарядних станцій. Наприклад, великою популярністю користуються станції EcoFlow (Delta, Delta Max, Delta Pro, River), Bluetti (Power Oak) і Logic Power (LP Charger, LPS). Це лише кілька з переліку найвідоміших компаній, що виготовляють зарядні станції.

Продукцію цих брендів використовують для забезпечення резервним джерелом енергії вдома, в офісі, на будівництві, в лікарні і навіть на фронті.

Що краще обрати — зарядну станцію чи ДБЖ?

Зарядна станція та джерело безперебійного живлення (ДБЖ) мають декілька відмінностей — ці пристрої виконують різні функції та мають різне призначення. Зарядна станція дозволяє заряджати від неї різноманітні електронні пристрої — мобільні телефони, планшети, ноутбуки, дрони. Більш потужні станції можна використовувати для живлення великої побутової техніки.

Головна функція джерела безперебійного живлення — захист чутливої техніки та даних від перебоїв в роботі електромережі. Вони мають забезпечити стабільну та безперебійну роботу електроприборів на випадок коливань напруги чи відключення електроенергії. ДБЖ зазвичай використовують для систем відеоспостереження, серверів та іншої техніки.

Якщо вам важливо, щоб прилади не вимикались під час перебоїв з електроенергією і при цьому могли заряджатись від станції, зверніть увагу на моделі, що поєднують функції зарядки та ДБЖ. Наприклад, більшість пристроїв від EcoFlow можуть живити прилади напряму коли є електроенергія і при відключенні автоматично перемикатись на акумулятор.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему