В центрі уваги

Особливості літнього дизельного палива

Особливості літнього дизельного палива

Дизельне паливо дуже поширене в Україні, використовується на багатьох підприємствах для забезпечення стабільної роботи спецтехніки, обладнання та станків.

Дизельне паливо дуже поширене в Україні, використовується на багатьох підприємствах для забезпечення стабільної роботи спецтехніки, обладнання та станків. Його часто купують для сільськогосподарчих потреб, а також заправляння залізничного, громадського, муніципального транспорту. Купують ДП і власники деяких легкових автомобілів, двигуни котрих розраховані на застосування саме такого продукту.

Дизельне паливо ділиться на декілька різновидів в залежності від кліматичного показника. На заправках автовласникам пропонується декілька видів солярки. Уся, яка відпускається зараз, має відповідати європейським екологічним нормам, вказаним у стандарті Євро-3. Кліматичний показник визначається додатковими домішками у складі, призначеними для послаблення чи посилення окремих характеристик.

Загальні показники

Дизельне паливо буває літнім, зимовим та арктичним. Перший тип, згідно назві, підходить для використання у теплу пору року, або і взимку, коли температура повітря не падає нижче -15°. Це оптимальний варіант для регіонів із теплими, м’якими зимами. Там, де вони бувають більш морозними й суворими, варто застосовувати зимове, яке не робиться твердим при температурі до -30°. Арктичне ДП призначене для екстремальних умов. Його купують жителі Крайньої Півночі, де взимку часто бувають морози до -50°.

Вся існуюча солярка має такі характеристики:

  • в’язкість, щільність. Від них залежить хід процесу формування й випаровування сумішей всередині двигуна, а також стабільність роботи останнього;
  • цетанова цифра. Від неї залежить, настільки потужним та стійким до детонації буде мотор. Чим вищим є цетанове число, тим швидше й краще згоратиме пальне, і тим чистішими, позбавленими шкідливих речовин будуть його викиди;
  • температурні показники. Маються на увазі значення, по досягненні котрих рідина починає замерзати або робиться густою.

Сучасне ДП має відповідати ще ряду вимог за вмістом сірки, води, коксованістю, кислотністю. Від цього також залежать остаточні характеристики продукту. Важливо, щоб усі параметри співпадали із вимогами, вказаними у ГОСТ.

Характеристики літнього дизеля

Цей продукт призначений для використання влітку або теплої пори року в цілому, тоді, коли температура повітря не опускається нижче -5°. Коли вона досягає -7°, паливо робиться більш густим. Це може викликати засмічення трубопроводів, а також призвести до остаточного виходу двигуна з ладу. Літня солярка, замовити яку можна тут https://branel.ua/fuel/dizelnoe-toplivo-evro-5-leto, робиться каламутною вже при -6°, отже, взимку її заливати не варто.

Це паливо може використовуватись не лише для автомобілів та виробничих машин. Літнє ДП також підходить для котелень. Завдяки високій стійкості до вибухів та невисокій займистості воно прекрасно забезпечує стабільну роботу військової, аграрної техніки, генераторів, станків.

Характеристики дизельного палива залежать від його щільності. У літнього продукту показник густини складає приблизно від 840 до 860 кг/м3. Через невелику температуру замерзання він підходить для використання лише у літній період, а також на початку осені чи наприкінці весни. Низькі температури згубні для такої солярки, під їхнім впливом вона робиться мутною, густіє.

Найкраще заливати літню солярку у двигуни автомобілів, що їздять у південних регіонах нашої країни. Зими там зазвичай м’які, заморозки бувають рідко, температура майже ніколи не опускається дуже низько. В інших регіонах у холодну, морозну погоду краще обирати зимовий варіант, який містить спеціальні присадки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему