В центрі уваги

Смачні страви з курки до Великоднього столу

Смачні страви з курки до Великоднього столу

Наближається найсвітліше християнське свято Великдень або ж Христове Воскресіння. Цього року його святкуватимуть 2 травня.

Отож, ми підготували для вас найсмачніші рецепти страв з курятини, адже варіацій приготування пасочок в інтернеті – безліч. А враховуючи, що Волинь дає українцям курятину кількох торгових марок, то, звичайно. можемо виступити своєрідними експертами. Принагідно нагадуємо, що в нашій області розташована одна з топових птахофабрик України, яка посідає 4 місце в нашій країні за об'ємом виробництва, та першою розпочала продукувати курятину без антибіотиків та стимуляторів росту  під маркою “Епікур”. 

«Епікур» це не просто бренд курячого м’яса, а й вже сформував навколо себе аудиторію прихильників здорового способу життя, які не уявляють свого раціону без смачної, поживної і корисної курочки. 

Наголошуємо, курочки від ТМ «Епікур» зростають на натуральних рослинних кормах, які виготовляють за авторськими рецептами тільки з кращої сировини. А ще це підприємство, яке слідує за світовими та європейськими стандартами та одним з перших втілює їх на виробничих потужностях.

№1: Тефтелі в томатному соці

Для цього вам знадобиться 1200 г курячого м'яса, три цибулини, така ж кількість курячих яєць, склянка рису, морквина, 0,5 л томатного соку, 4 столових ложки соняшникової олії, 3-5 г чорного меленого перцю, один лавровий лист, склянку води, 3-10 г солі.

Отож, зваріть ріс до напівготовності. Крупно подрібніть цибулю. Опісля її разом з м’ясом перекрутіть в м'ясорубці. До цього додайте рис та сирі яйця. Вкиньте за смаком сіль та перець.

Все перемішайте, скрутіть м’ясні кульки (не дуже великі, аби можна було рівномірно посмажити їх). Загалом за цим рецептом має вийти 20-25 тефтель.

Діла робимо томатну підливу. Нарізану моркву та цибулю злегка просмажте на пательні. Додайте томатний сік, склянку води, лавровий лист, сіль та перець. Помішайте все та лишіть кипіти до 3 хвилин.

Готовий соус перелийте в каструлю з тефтелями, лишіть тушкувати до 20 хв на малому вогні.

№2: Мармурова курка

Підготуйте 500 г курячого філе, стільки ж курячих гомілок, пучок кропу, головку часника, 40 г желатину, 1,5 ч.л. солі , 2 чайні ложки різноманітних спецій – мелений чорний перець, базилік, розмарин, куркума, кунжут, мускатний горіх, зерна гірчиці, також знадобиться рукав для запікання.

Промивши та обсушивши м’ясо, наріжте його шматочками. В посудині змішайте желатин, сіль та спеції. Дрібно наріжте кріп.

Почищений часник пропустіть через прес.

М’ясо змішайте з часником, спеціями, желатином і кропом. Опісля все це вкладіть в рукав, опісля зв’язавши його краї. Рукав проколіть зубочисткою в кількох місцях.

Далі не розігрівайте духовку, а відразу кладіть рулет та випікайте до 55 хв при 180 °С.

Спечене м’ясо відразу помістіть в прямокутну форму, не знімаючи рукав для запікання. Вирівняйте поверхню, аби вийшло повітря. Далі охолодить його до кімнатної температури і покладіть в холодильник на 2-3 год.

№3: Запечена курка з картоплею

Курятина в поєднанні з картоплею – це дуже смачно. Вам знадобиться курка (вага до 1,5 кг), 1,2 кг картоплі, часник, 1-2 морквини, 4 ст. л. рослинної олії, сіль та подрібнений перець, за бажанням приправа для курки, каррі на кінчику ножа та кілька гілочок зелені.

Аби приготувати маринад, змішайте сіль з рослинною олією, каррі, перцем та приправами, додайте подрібнений часник. Все перемішайте.

Частиною цієї суміші натріть курку зсередини та зовні. Залиште маринуватися на півгодини-годину.

Опісля великими кубиками наріжте картоплю шаткуємо, а моркву – кружечками або півколами. Заливайте їх маринадом і перемішайте.

У Рукав для запікання покладіть курку та картоплю з морквою, зробіть кілька проколів у рукаві, аби повітря могло виходити.

Прогрійте духовку та запечіть курку при 180 °С годину й 20 хвилин.

№4: Холодець

Для приготування холодцю з курки вам знадобляться наступні інгредієнти: 3-3,5 літри води, 900-1000 г курки, 2 лаврових листа, 8 горошин чорного перцю, дві дольки часника, сіль за смаком і 2 ст.л. желатину.

Курку покладіть у каструлю та залийте холодною водою, поставте на вогонь (доведіть до кипіння), опісля зменште вогонь до мінімуму та зніміть піну. Важливо, вода не має сильно кипіти!

Варити курку потрібно до 3,5 год на повільному вогні. За півгодини до кінця варіння вкиньте лавровий лист, перець та посоліть бульйон. У цей час за бажанням можете вкинути цілу цибулину та крупно нарізану моркву. Так бульйон буде ароматнішим. Опісля вийміть їх.

Далі вийміть курку, охолодіть її та відділіть м’ясо від кісток дрібними шматками. Бульйон варто процідити.

Аби холодець краще застиг, додайте 1,5-2 ст.л. желатину в бульйон, який ще не встиг захолонути. Розмішуйте кілька хвилин, аби желатин розчинився.

Підготуйте миски для холодцю. У кожну вкиньте подрібнений часник і викладіть подрібнене м'ясо. Далі розлийте бульйон, охолодіть його та поставте в холодильник до повного застигання.

№5: Салат

Щоб зробити швидкий та смачний салат з курки, вам потрібно: 350 г курячої грудки, 150 г твердого сиру, 230 г консервованої кукурудзи, два помідори, листя салату та для заправки сметана або ж майонез.

Курку поріжте шматочками й викладіть на пательню (влийте трішки рослинної олії), тушкуйте м’ясо до 20 хв поки не википить вся рідина. Потім трішки обсмажте курку. Викладіть її в миску. Потріть сир, який додайте до м’яса.

Кубиками поріжте помідори, порвіть руками листя салату, додайте кукурудзу та майонез або сметану. Все перемішайте та прикрасьте зеленню.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: великдень, свято, їжа
В тему