В центрі уваги

Як вибрати телевізор

Як вибрати телевізор

Перед кожною людиною раніше чи пізніше постає питання, як вибрати та купити телевізор для себе, адже у продажу представлено понад тисячу різних моделей.

Розмір телевізійного екрану

Перший критерій, який слід враховувати — це розмір екрану. На початку буде корисно знати, що 1 дюйм — це 2,54 см, тож у випадку з 30-дюймовим телевізором ми отримуємо діагональ екрану, яка дорівнює: 30 × 2,54 = 76,2 см. Перевірте, якими є рекомендації щодо відстаней між дисплеєм та глядачем. Що стосується 32-дюймових екранів, вони становлять від 1,25 до 2,45 метра.

Чим більше розмір екрану, тим більшою повинна бути вітальня чи інша кімната, в якій буде встановлено телевізор.

Роздільна здатність

Ще одним важливим вибором є роздільна здатність, яка зазвичай може бути:

  • Full HD;
  • Ultra HD;
  • 4K Ultra HD.

Full HD відноситься до роздільної здатності екрану 1920 × 1080 пікселів. У порівнянні з Ultra HD та 4K Ultra HD, це найменш сучасне технологічне рішення, тому телевізори з Full HD – це дешеві моделі. Тим не менше, вони мають кращу роздільну здатність, ніж HD Ready.

Набагато досконаліші типи телевізорів — це Ultra HD, які мають роздільну здатність 3840 × 2160 пікселів. 4K Ultra HD — ще більш сучасний варіант. Екран телевізора з технологією 4K забезпечить дуже чітке зображення. Крім того, приймачі цього типу використовують функцію HDR, яка гарантує велику палітру кольорів. Недоліками даного рішення є більш високе споживання електроенергії.

Матриця

Окрім роздільної здатності, при покупці телевізора виникає ще одна дилема, а саме телевізійна матриця. На ринку є безліч варіантів, серед яких:

  • РК-телевізор;
  • світлодіодний телевізор;
  • OLED-телевізор.

У чому різниця між цими технологіями? Найбільші відмінності — матричне підсвічування та якість зображення. У випадку з РК люмінесцентні лампи використовуються як джерело світла — приймач ширший і споживає більше електроенергії, ніж, наприклад, світлодіодний.

Світлодіодний телевізор — це технологія, яка має багато вдосконалень. Пристрої споживають менше електроенергії, вони також пропонують краще відтворення кольорів і менше спотворення зображення, ніж РК-дисплеї. Незважаючи на те, що світлодіодні телевізори дорожчі, порівняно з рідкокристалічними та світлодіодними, вони багато в чому виграють.

Екран OLED гарантує ідеальні кольори, що важливо, якщо телевізор використовується для перегляду фільмів у високій якості.  OLED-матриця дорожча, але передбачає високу контрастність. Такий телевізор буде набагато тонший, ніж світлодіодний або РК-телевізор. Зображення більш просторове, його можна розглядати під різними кутами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: техніка
В тему