В центрі уваги

Зустрічаємо рік Бика: що має бути на новорічному столі

Зустрічаємо рік Бика: що має бути на новорічному столі

На календарі листопад, тож час продумати новорічне меню. За астрологічним календарем, наступний рік Білого Бика, тож потрібно догодити саме цій тварині. 

У природі бики ласують овочами, зерном та сіном, такі-собі сироїди. І господиня має врахувати смакові вподобання господаря року. Але насправді ця істота ще той гурман, тож залюбки спробує м’ясо й запечену рибу, ще й забажає торт на десерт. Тому стіл має ломитися від різних страв. 

Отже, що подати бику-гурманові, розповімо далі.

Яку страву зробити основною

Щоб приготувати головну страву для новорічної ночі, знадобиться духовка https://eldorado.ua/ovens/c1039062/ з конвекцією, яка гарантує утворення хрусткої скоринки. Це вміє технологія SteamBake у духових шафах бренду Electrolux. Адже ми будемо запікати м’ясо чи рибу.

Обирайте баранину, свинину, птицю. З очевидних причин варто відмовитися від яловичини та телятини. Чудово смакуватиме запечена у пиві курятина з картоплею, м’ясо по-французьки, свинячі реберця. 

Як рибна страва підійде до столу тушкований у вині судак з овочами.

А смаколики?

Володар року полюбляє фрукти, тому радимо покласти на стіл печені яблука. Це швидкий та простий десерт. А для господинь, які вправно готують, є складніше завдання — задобрити міцного бика смачним пирогом. 

У якості декору використовуйте свіжі ягоди, цукати, палички кориці та ялинкові гілочки. 

Як накривати на стіл

Бик полюбляє охайність та гарний смак, тому особливу увагу потрібно приділити оформленню приміщення, де стоїть стіл. Добре, коли є витяжка на кухню https://eldorado.ua/hoods/c1039066/, яка має працювати під час приготування всіх страв, особливо якщо ви плануєте святкувати Новий рік на кухні чи у кухні-вітальні. Витяжка позбавить приміщення від запахів горіння та очистить повітря. 

Стіл бажано вкрити білою скатертиною та поставити красивий посуд, по можливості керамічний. Бик не пробачить господині неохайне сервірування. Також для затишку можна встановити свічники та фігурку бика, яка принесе добробут у родину.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: свято, страви
В тему

Останні матеріали