В центрі уваги

Понад 40 тисяч волинян ризикують залишитися без субсидії через борги

Понад 40 тисяч волинян ризикують залишитися без субсидії через борги

Побутові споживачі, які отримують державну допомогу на оплату комунальних послуг, заборгували АТ «Волиньгаз» близько 3 млн гривень за послуги з доставки природного газу.

У випадку несплати боргів боргів понад 41 тисяч волинян-субсидіантів можуть втратити державну допомогу, - повідомляє пресслужба АТ «Волиньгазу».

Отримувачі субсидій на Волині поступово нарощують борги. Компанія передає структурним підрозділам з питань соціального захисту населення списки споживачів, в яких наявна заборгованість більше трьох місяців. У випадку несплати – житлова субсидія на опалювальний період не призначатиметься.

«Попри пандемію «Волиньгаз» щодня безперебійно доставляє газ споживачам, забезпечує безаварійний газорозподіл, проводить ремонт та заміну обладнання на газових мережах, – зауважує директор комерційний АТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз. – Однак, на сьогодні загальна сума боргу побутових клієнтів сягнула понад 12 млн, з яких 3 млн гривень не сплатили субсидіанти, що ускладнює роботу стратегічного підприємства під час опалювального періоду».

Кошти за доставку газу – головне джерело фінансування газорозподільної системи Волинської області. Це забезпечення цілодобової роботи екстреної служби 104, обслуговування понад 7 тисяч км істотно зношених газопроводів, підтримка і регулювання тиску газу в мережі, встановлення, повірка лічильників та інше. Саме плата за доставку – інвестиція кожного споживача в безпечну та стабільну доставку газу в свою оселю.

У зв'язку з карантином, до боржників не застосовуються санкції за несвоєчасну оплату, однак, немає жодного мораторію на стягнення боргів у судовому порядку. АТ «Волиньгаз» із початком опалювального періоду звертається з переконливим проханням до кожного споживача: знайти можливість і терміново оплатити рахунки за доставку газу. Адже обов'язок кожного клієнта – вчасно розраховуватися за отримані послуги, щоб надалі безперебійно отримувати блакитне паливо і забезпечити складний безперервний технологічний процес доставки.

Сплачувати за розподіл газу потрібно до 20 числа поточного місяця. Це можна зробити допомогою онлайн-сервісів 104.ua, у веб-банкінгу, найближчому відділенні банку або ж відділенні Укрпошти.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: волиньгаз, борги, субсидії
В тему