В центрі уваги

У Луцькому пологовому б'ють на сполох через непродумані рішення влади

У Луцькому пологовому б'ють на сполох через непродумані рішення влади
Валерій Стернійчук та Роман Бондарук

У Луцьку під станіми пологового будинку відбувся велолюдний мітинг, учасники якого вимагають не облаштовувати в медзакладі шпиталь для хворих на коронавірус.

Акцію влаштували 14 жовтня. Нагадаємо, 12 жовтня стало відомо, що колектив установи виступає проти такого рішення міської влади. Працівники медзакладу у цих діях вбачають непрофесіоналізм, упереджене відношення та бажання знищити перспективну і передову установу в Україні, де жінки отримують допомогу. 

Напередодні колектив попросив допомоги у Роман Бондарука. Він, зокрема, заявив, що влада ухвалила рішення без належних консультацій з фахівцями. Мовляв, персонал пологового будинку "поставили перед фактом".

"Не можна дозволяти владі такі дії. Завтра відбудеться засідання виконкому міської ради. І я закликаю вас прийти о 9:00 до міської ради, щоб вимагати в чиновників переглянути це рішення", - звернувся Роман Бондарук до учасників мітингу, які його слова зустріли схвальними оплесками та заявили про готовність до дій.

Крім того, Роман Бондарук з ініціативною групою працівників медустанови о 11:00 зустрінеться з керівництвом Волинської ОДА.

Персонал пологового підготував звернення, яке 14 жовтня вручили народному депутату України Валерію Стернійчуку. Він зобов'язався передати його до Кабінету Міністрів та Офісу Президента і контролювати вирішення проблеми у столиці.

Текст звернення до Кабінету міністрів та Офісу Президента

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, коронавірус, медицина
В тему